LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens nya erkännande om Lill-Babs lägenhet

03 jan, 2020 
Malin Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson
Malin Berghagen riskerar att förlora sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons lägenhet på Östermalm.
Hon är i tvist med hyresvärden och ärendet är hos hyresnämnden.
Under tiden av denna tvist har Malin varit osäker på vad hon ska göra och vart hon ska ta vägen.
Men nu har skådespelerskan kommit till nya insikter och tagit ett nytt beslut.
Annons
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringenBrand logo
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringen

Hela Sverige var i sorg när den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april 2018. Hon blev 80 år gammal och hade en fantastisk 65-årig karriär som en av landets allra största artister.

Tomheten och saknaden efter Lill-Babs bortgång har varit mycket stor – inte minst för döttrarna Monica Svensson, 64, Malin Berghagen, 53, och Kristin Kaspersen, 50.

Mellanbarnet Malin Berghagen har tidigare bott på Mallorca, men efter mammans bortgång har hon bott till och från i Lill-Babs lägenhet. Den ligger i Stockholm, och det är ett hem som Malin nu riskerar att förlora.

”Enligt lag så får man inte ärva en hyresrätt och trots att jag flyttade hem från Mallorca för att vara nära min mor och skrev mig på hennes adress hos henne så anser inte hyresvärden att det är tillräckligt”, har Malin Berghagen tidigare skrivit om tvisten på sin blogg.

Malin Berghagen om lägenhetstvisten

Lägenhetstvisten pågår fortfarande och Malin har kommit till nya insikter, vilket har lett till ett nytt beslut. I senaste avsnittet av podcasten Berghagen och Tess berättar Malin om tankarna kring lägenhetstvisten.

Annons

Malin Berghagen menar att hon länge har velat mellan Mallorca och Sverige. Om hur det ska bli och vad som ska hända. Eftersom hon inte vetat riktigt hur det kommer att gå med lägenheten så har hon heller inte vågat rota sig någonstans.

– Vad kan jag göra? Mamma är borta, säger hon i poddavsnittet Utan bagage rätt in i 2020 och fortsätter:

– Jag har känt mig lite såhär att jag trippar på tå för att jag inte vill bli för besviken om vi inte får ta över den här lägenheten som jag ändå har bott i, som jag ändå varit skriven i och mina barn varit skriven i.

Nya orden om flytten till Sverige

Efter ett tag kände Malin att situationen var ohållbar.

– För att någonting ska ske så kan man inte hålla på att stå med en halv dörr öppen och vela fram och tillbaka, menar Malin och berättar att hon bestämt sig för att stänga sin ”Mallorca-dörr”.

Nu är det Sverige som gäller för skådespelerskan, som känner sig otroligt lättad efter beslutet. Hon känner även en enorm skillnad från då när hon velade fram och tillbaka, till att hon bestämde sig.

– Sverige, nu tänker jag bo här. Nu får mina barn resa världen över, jag kommer till dem, var de än är. Men mina rötter, min bas är Sverige just nu, punkt slut, avslutar Malin bestämt i podden.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Charles Hammarsten/TT

Annons