Malin Berghagens nya besked om Lill-Babs lägenhet

Malin Berghagens nya besked om Lill-Babs lägenhet

Malin Berghagen har länge varit öppen om sin kamp för att få behålla mamma Lill-Babs hyreslägenhet i Stockholm.
Sedan i höstas är fallet uppe i hyresnämnden och på sin blogg ger Malin nu ett nytt besked om situationen.
”Jag känner det i hela kroppen”, skriver Malin Berghagen.
Slå på ljud

Det är nu över 1,5 år sedan Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april 2018 och lämnade hela Sverige i sorg. Lill-Babs blev 80 år gammal och med en fantastisk 65-årig karriär som en av Sveriges allra största artister har tomheten och saknaden efter henne varit stor – inte minst för hennes tre döttrar, Malin Berghagen, 52, Monica Svensson, 64, och Kristin Kaspersen, 50.

Tidigare i höstas meddelade Malin Berghagen, som tidigare haft sin fasta bas på Mallorca, att hon sedan sin mors bortgång kämpat för att få behålla den hyreslägenhet i Stockholm som Lill-Babs bodde i.

”Enligt lag så får man inte ärva en hyresrätt och trots att jag flyttade hem från Mallorca för att vara nära min mor och skrev mig på hennes adress hos henne så anser inte hyresvärden att det är tillräckligt.”, skrev Malin Berghagen på sin blogg.

Dispyt med hyresvärden

Malin Berghagens vilja om att ta över Lill-Babs hyreslägenhet har inte tagits emot väl av hyresvärden. Fallet är sedan i höstas uppe i hyresnämnden och tidningen Hem & Hyra har tagit del av information där det framgår att hyresvärden FPK misstror Berghagens ord.

”FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet”, skriver värdens ombud till hyresnämnden.

Enligt Hem & Hyra menar ombudet att det finns ytterligare uppgifter som pekar på att ett annat barnbarn bott i lägenheten sedan 2012 tillsammans med sin flickvän.

Men Malin Berghagen har varit tydlig med att hon inte tänker ge upp ärendet.

”Fast vi ger oss inte. Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades. Nu är fallet i hyresnämnden. Trist men som mormor sa, skam den som ger sig.”, skrev Malin tidigare i höstas på sin blogg.

Malin Berghagens nya besked

Än så länge har det inte kommit något slutgiltigt besked i om Malin Berghagen kommer att få behålla Lill-Babs lägenhet eller inte. Men i ett nytt inlägg på sin blogg kommenterar Malin återigen situationen och ger ett nytt besked om framtiden. Malin har nyligen varit i New York för att hälsa på sin dotter Linn Berghagen Nilsson och skriver nu att hon ser optimistiskt på framtiden – oavsett ifall hon får ta över lägenheten eller inte.

”OM jag eller Linn inte får ta över kontraktet till mammas hem så vet jag att den platsen ändå är nära. Jag känner det i hela kroppen.”, skriver Malin Berghagen och fortsätter:

”Vårt hem kommer strax att dyka upp som en välsignelse och jag kommer omfamna den varsam och med respekt. Hos min mor eller någon annanstans.”

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Charles Hammarsten

SENASTE NYTT!