LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens kusin lyfts fram som Lasse-kopia: ”Får rysningar i hela kroppen”

23 jun, 2024 
Linn Seipel
lasse berghagen malin berghagen mattias berghagen
Lasse Berghagen hyllades på midsommarafton i SVT:s En kväll i juni.
Nu reagerar flera efter släktingen Mattias Berghagens framträdande.
”Jag trodde det var Lasse Berghagen”, skriver en av många tittare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hans Fahlén och Christopher Berghagen Taylor dyker upp tillsammans: ”Nu är det officiellt"Brand logo
Hans Fahlén och Christopher Berghagen Taylor dyker upp tillsammans: ”Nu är det officiellt"

Skådespelaren Malin Berghagen, 57, föddes in i kändisvärlden som dotter till bortgångne legendarerna Lasse Berghagen och Barbro “Lill-Babs” Svensson. Malin har också tre systrar – Monica Svensson, Maria Berghagen och Kristin Kaspersen. Likt Maria finns fler familjemedlemmar i klanen Berghagen som inte syns mycket i det offentliga.

En av dessa är Malins kusin Mattias Berghagen – något som det dock snart verkar bli ändring på! Han har nämligen likt sin morbror valt ett yrke som musiker – och nu syns han för första gången i tv på bästa sändningstid. Det var på midsommarafton som han medverkade i ett hyllningsprogram som SVT satt ihop i Lasses ära.

Mattias Berghagen gör succé i SVT – låter precis som morbror Lasse

”Älskade kusin @mattiasberghagen jag är så stolt över dig! Du klarade din första tv ”show” med högsta betyg tryggt omfamnad av @benganjanson och @sonjaalden och Trio Lila. ♥️ En sådan underbar kärleksfull hyllning av vår Larsan ♥️ Tack @svt !! ♥️ Finns på svtplay!”, skriver Malin Berghagen på sin Instagram efter att ha sett framträdandet, och i kommentarsfältet till inlägget är det nu flera som lagt märke till samma sak. Mattias är en liten Lasse-kopia!

Annons

”Det var magiskt och rösterna lät så så lika att jag trodde det var Lasse Berghagen själv först”, skriver exempelvis en.

”Så lik Lasse på rösten … trodde först det var Lasse som sjöng”, instämmer en annan.

”Wow jag fick rysningar i hela kroppen han låter verkligen som Lasse Berghagen också och han gör verkligen låtarna rättvisa ❤️ Jag tror att Lasse ler stolt nu”, skriver en tredje.

”Ett jättefint hyllningsprogram 🥰 och vad lik Lasse han är din kusin Mattias ❤ rösten och mimiken”, menar en fjärde.

Sonja Aldén om relationen till familjen Berghagen: ”Helt fantastisk”

När Hänt talade med musikern Sonja Aldén som var med i programmet, höll hon med om responsen. Hon förklarade också att det var därför SVT kontaktat Mattias från första början. De hade sett ett klipp då han sjunger och tyckt att det var så fint och likt Lasse.

– Malin hade delat det på honom, eftersom det är hennes kusin, och han låter verkligen jättebra. Det är precis som en ung Berghagen. Han är helt fantastisk, men han har inte synts så mycket ute i etern. Men det kanske det blir ändring på nu för han är så duktig. Jag vet inte om han förstår hur bra han egentligen är, säger Sonja till Hänt, och tillägger:

Annons

– Han har sitt eget uttryck och så, men jag tycker att man hör i rösten att det finns något av Lasses själ där i. Han har verkligen fångat hans språk liksom på något sätt.

sonja alden och mattias berghagen
Sonja Aldén och Mattias Berghagen i SVT:s En kväll i juni.

Även Mattias verkar väldigt glad att få göra programmet för sin morbror. I en tidigare intervju med Nöjeslivet har han uttryckt hur mycket Lasse har betytt för honom genom åren.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha haft Larsan som morbror, en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna och han är en stor förebild för mig.

FOTO: Kartin Törnblom/TT, TV4 Play, SVT Play

Annons