LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens beslut efter flytten: ”Nu är det dags”

01 dec, 2019 
Lina Arvidsson
Malin Berghagen och pojkvännen Martin Charlton
Efter flera år som boende på Mallorca i Spanien flyttar nu Malin Berghagen hem.
Det blir ett känslosamt farväl för henne – men en sak är hon säker på.
Hon kommer att komma tillbaka.
Annons
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringenBrand logo
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringen

Malin Berghagen, 53, har bott i Spanien sedan 2014. Hon förälskade sig i Mallorca och har under flera år delat sin tid mellan Spanien och Sverige.

Sedan Malins mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, gick bort i april förra året har Malin bott i sin mammas lägenhet i Stockholm. I och med att det är en hyresrätt riskerar nu Malin att förlora lägenheten, något hon berättade om i förra veckan. I ett blogginlägg skrev hon att hon inte kommer ge upp angående lägenheten.

”Fast vi ger oss inte. Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades. Nu är fallet i hyresnämnden. Trist men som mormor sa, skam den som ger sig”, bloggade hon då.

Malin Berghagen återvänder till Sverige

Trots det osäkra läget med lägenheten har nu Malin Berghagen bestämt sig för att lämna Palma och återvända till Sverige. Häromdagen berättade hon om sin sorg över flytten – trots att hon känner att det är dags.

Annons

I ett nytt blogginlägg berättar nu Malin om åren på Mallorca som gett henne minnen för livet. Bland annat har hon träffat kärleken där – på olika sätt.

Jag började med att vara singel rätt länge på ön och fokuserade på att bli hel i mig själv. Blomma i min kvinnlighet med mig. Jag lyckades också vara olyckligt kär på avstånd som ibland kändes som en evighet. Jag hade även mitt första och enda one night stand. Japp! Bara haft ett i mitt 53 åriga liv”, skriver Malin Berghagen.

Därefter blev hon förälskad i en man som bodde på en annan ö – en relation som var omöjlig. Ett stort trauma satte stopp för relationen.

Relationen blev dessutom kort eftersom jag hittade mina vuxna barns pappa död och min och mina barns liv vändes upp och ner. Det absolut värsta jag varit med om”, skriver Malin Berghagen.

Flyttar till Sverige för Martin Charlton

Förra året träffade Malin Berghagen Martin Charlton, 49, och de blev ett par. Nu kallar hon honom för sitt livs kärlek och ser det som ett bra slut på sin Mallorca-vistelse.

Annons

”Rundade sedan av tiden på ön med att bli tillsammans med någon jag kanske bara borde blivit min vän och inget annat. Men men live and learn. Till att slutligen träffa Martin, min livs kärlek. Det bästa som hänt mitt hjärta. Ja på Mallorca kan allt hända”, skriver Malin Berghagen.

I sitt blogginlägg tar Malin farväl av såväl platser som vänner och bekanta på ön – det är många känslor som väcks.

Malin är dock säker på att hon kommer att återvända till Mallorca. Men först ska hon fokusera på sin relation med Martin Charlton och sina barn.

Men jag kommer ju tillbaka. Men då som gäst. Nu blir min bas i vårt vackra Sverige. Nu är det dags att landa i familjen och se till att vi får en trygg plats i varandra sedan mamma gick bort. Och att skapa ett liv och hedra min relation med Martin. Och att få vara nära mina älskade barn, som älskar denna lägenhet lika mycket som jag”, skriver Malin Berghagen.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Karin Törnblom/TT

Annons