LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens bakslag – kan förlora Lill-Babs lägenhet

21 nov, 2019 
AvIda Gustafsson
Malin Berghagen Lill-Babs
1,5 år efter Barbro ”Lill-Babs” Svenssons bortgång berättar Malin Berghagen att hon fortfarande riskerar att förlora sin mammas lägenhet.
Nu är ärendet hos hyresnämnden – och Malin skriver att hon inte tänker ge upp.
”Mammas vilja är värd att kämpas för”, skriver Malin Berghagen på sin blogg.
Annons
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringenBrand logo
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringen

I april 2018 gick Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort och hela Sverige var i sorg. Lill-Babs blev 80 år gammal och hade en fantastisk 65-årig karriär som en av Sveriges allra största artister.

Tomheten och saknaden efter Lill-Babs har sedan hennes bortgång varit stor, inte minst för hennes tre döttrar – Malin Berghagen, 53, Monica Svensson, 64, och Kristin Kaspersen, 50.

På sina sociala kanaler har både Malin Berghagen och Kristin Kaspersen uttryckt sin sorg efter sin mammas bortgång. I podcasten Berghagen och Tess som Malin har tillsammans med Tess Merkel berättade hon ett halvår efter Lill-Babs bortgång att hon besökt Järvsö, där Lill-Babs tidigare bodde. Ett besök som väckte starka känslor och i podden förklarade Malin vad hon saknar mest med sin mamma.

– Jag tror jag saknar det faktum mest att hon inte bara går att ringa. Mamma var alltid så positiv. Mamma var alltid så här: ”Det löser sig, det fixar sig”. Jag kan känna att jag inte har den personen i mitt liv just nu, berättade Malin Berghagen i podden.

Annons

Riskerar att förlora lägenheten

Malin Berghagen har tidigare bott på Mallorca där hon har en lägenhet. Men efter Lill-Babs bortgång för 1,5 år sedan har Malin till och från bott i mamma Lill-Babs lägenhet i Stockholm. Nu skriver Malin om ett bakslag på sin blogg – hon riskerar nämligen att förlora lägenheten.

”Enligt lag så får man inte ärva en hyresrätt och trots att jag flyttade hem från Mallorca för att vara nära min mor och skrev mig på hennes adress hos henne så anser inte hyresvärden att det är tillräckligt.”, skriver Malin Berghagen.

I inlägget förklarar Malin att det sedan innan Lill-Babs bortgång var tänkt att Malin skulle flytta hem till sin mamma. Men Lill-Babs blev oväntat sjuk och familjen hade ingen tanke på att lägenheten borde skrivas över på Malin. De vägrade tro att Lill-Babs inte skulle klara sig. Men enligt Malin tror inte hyresvärden på dem – och på sin blogg skriver hon nu om känslor kring situationen:

Annons

”Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är okej. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta.”, skriver Malin Berghagen.

”Mammas vilja är värd att kämpas för”

Malin Berghagen med familj har nu väntat på besked ifall de får behålla Lill-Babs lägenhet eller inte i 1,5 år. Nu är fallet hos hyresnämnden och Malin skriver på sin blogg att hon inte tänker ge upp.

”Fast vi ger oss inte. Mammas vilja är värd att kämpas för. Hon ville att hennes hem skulle vara en plats där familjen samlades. Nu är fallet i hyresnämnden. Trist men som mormor sa, skam den som ger sig.”

Malin skriver vidare att hon kommer att flytta sin saker från Mallorca till Stockholm, men att de kommer att förvaras på ett lager tills det att hon får besked från hyresnämnden. Hon beskriver situationen som frustrerande men gör samtidigt sitt bästa för att hålla gott mod uppe.

”Det ordnar sig… allting går utom nyfödda barn som mamma sa. Men det är frustrerande att inte ha en fast punkt för mig och Isak i Stockholm och detta eviga väntande…”, skriver Malin och fortsätter:

”Men jag är frisk, lyckligt kär, har fantastiska barn, har ett jobb och lite annat gott i livet. Så jag får helt enkelt fokusera på det jag har istället för det jag inte har. Det hade mamma gjort.”

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Charles Hammasten

Annons