LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagen om tragiska dödsfallet – bryter tystnaden om sorgen

05 jul, 2022 
MALIN BERGHAGEN
Malin Berghagen förlorade sin mamma Lill-Babs för fyra år sedan. Nu har hon fått ta farväl av ytterligare en kär person.
”Hälsa min mamma om du ser henne i en loge någonstans.”, skriver Malin.
Annons
Kristin Kaspersens hyllning till sin mammaBrand logo
Kristin Kaspersens hyllning till sin mamma

Malin Berghagen, 56, är dotter till de legendariska artisterna Barbro "Lill-Babs" Svensson och Lasse Berghagen, 77. På mamma Lill-Babs sida har hon även systrarna Monica Svensson, 67, och Kristin Kaspersen, 52.

När Lill-Babs gick bort i april 2018 fann systrarna styrka hos varandra.

– När någon försvinner kommer alla närmare varandra. Det är så, när någon faller ifrån, då måste man fylla det tomrummet på något sätt, förklarade Malin för Expressen kort efter mammans bortgång.

Så fick Malin Berghagen beskedet om Lill-Babs bortgång

I boken Livslust och hälsa enligt Malin har Malin berättat om hur det egentligen gick till när hon fick det tunga beskedet om sin kära mamma.

Annons

”Jag tänker på när sköterskan hämtade mig i köket på sjukhuset och berättade att mamma hade gått vidare nu. Att jag borde komma. Jag kom in i sjuksalen och såg henne ligga stilla på sidan med öppna ögon. Den enda minnesbilden som får mig att förstå att hon inte längre finns, och tårarna rinner”, skrev hon i boken.

Nu har ytterligare en person som betydde mycket för Malin lämnat oss här på jorden. På måndagen den 3:e juli 2022 kunde Hänt rapportera att den folkkäre skådespelaren Lennart Hjulström är död.

”Nu har vår älskade pappa och make somnat in efter en tids sjukdom. Saknaden är oändlig”, meddelade familjen på Instagram.

Malin Berghagens ord om skådespelarens tragiska död

Nu berättar Malin om sin stora sorg kring att Lennart nu tagit sitt sista andetag.

”Igår somnade en av de bästa skådespelarna jag vet in, Lennart Hjulström, och mina tankar går till familjen med så mycket kärlek. Ridån har nu gått ner en sista gång i detta liv för Lennart och för oss blir det en saknad som är stor när nu pjäsen är över. Den var ju sååå brilliant!! Vilket manus!! Men stående ovationer ges från oss som är kvar, kollegor och publik och familjen så klart. Och applåderna kommer aldrig sluta.”, skriver Malin och fortsätter:

Annons

”Nu börjar nästa äventyr Lennart.. Tänk vilken lycka för de stjärnor som gått före. Himlen kommer säkert lysas upp lite extra nu. Och vänta… shyyy…. hör jag inte en klocka ringa långt där borta bland stjärnorna… Här må pjäsen vara över men för dig börjar nu nästa akt. Vila i frid enastående skådespelare och människa.”

Malin avslutar med att tänka på sin egen mamma som befinner sig där uppe bland stjärnorna.

LENNART HJULSTRÖM
Lennart blev 83 år gammal.

”Hälsa min mamma om du ser henne i en loge någonstans.”, skriver hon.

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT, Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons