TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Malin Berghagen om stora saknaden efter Lill-Babs: ”Får panik”

10 nov, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
Malin Berghagen om saknaden efter Lill-Babs.
Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort i april i år och hela Sverige hamnade i sorg. Nu berättar hennes dotter, Malin Berghagen, om den stora saknaden.
Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i april i år och hela Sverige var i sorg. Lill-Babs blev 80 år och tillbringade hela 65 av de åren på scenen i rampljuset.

Saknaden efter den folkkära artisten blev stor, inte minst för hennes döttrar, Malin Berghagen, 52, Monica Svensson, 62, och Kristin Kaspersen, 49.

Nu har ett halvår gått sedan Lill-Babs gick bort, men saknaden är fortfarande stor. I podcasten Berghagen och Tess berättar Malin Berghagen om att hon förra helgen reste till Järvsö där Lill-Babs bodde, något som väckte starka känslor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi har varit uppe i Järvsö och återigen då har vi kört mammas saker fram och tillbaka, det är inte klart med allting. Så är det första allhelgona-helgen … Man blir så medveten om mamma och att hon inte är här, säger Malin Berghagen i podden.

Malin Berghagen har fått stöd av människor runt omkring henne. Många har påpekat att det tar ett år för sorgen att ta slut, något som Malin Berghagen har delade känslor kring.

Annons

– Det slog mig helt plötsligt att nu har det till och med gått över sex månader. Jag får nästan lite panik. Det här året som alla säger att det ska vara, nu börjar det året ta slut, säger Malin Berghagen.

Hon fortsätter:

– Har jag sörjt tillräckligt? Det känns jättekonstigt på något sätt.

Något av det som Malin Berghagen saknar mest med sin mamma är att hon inte längre kan ringa och prata med henne när hon vill.

– Jag tror jag saknar det faktum mest att hon inte bara går att ringa. Mamma var alltid så positiv. Mamma var alltid så här: “Det löser sig, det fixar sig”. Jag kan känna att jag inte har den personen i mitt liv just nu. Min pappa har inte varit den personen. Han har mer varit den som ser problemen, vilket har varit bra, att ha båda två, säger Malin Berghagen.

FOTO: Ibl

Annons