Malin Berghagen om dottern Linns förändring

Malin Berghagen och dottern Linn.

När Malin Berghagen besökte dottern Linn Berghagen Nilsson i New York såg hon en stor förändring.
– Jag tror att det är viktigt, säger Malin i podcasten Berghagen & Tess.

Malin Berghagen, 53, gifte sig med artisten och låtskrivaren Tommy Nilsson, 59, under 90-talet. Under äktenskapet fick de barnen Isak Nilsson, 17, och Linn Berghagen Nilsson, 24, tillsammans.

14 år efter bröllopet var skilsmässan ett faktum och sedan dess har både Malin och Tommy hittat kärleken på nytt.

Barnen har idag vuxit upp och Malin omnämner dem titt som tätt i podcasten Berghagen & Tess. I det senaste avsnittet berättar hon att hon nyligen var och besökte sin dotter i New York, där Linn idag bor.

– Jag har precis varit och hälsat på Linn i New York. Vilket har varit helt underbart, snacka om att gråta, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Det var helt fantastiskt. Det var inte många dagar att åka iväg, men det var absolut värt det. Värt varenda krona, och miljön jag ber om ursäkt men det här var mitt barn jag inte sett på fyra månader. Plus så är detta en tid som är väldigt känslomässig och som borde hon och jag älskar.

Ser att dottern vuxit upp

Malin förklarar vidare i podcasten att resan innebar en hel del känslor och tårar – då hon under dagarna i New York insåg att hennes Linn blivit vuxen och självständig.

– Jag tror det är viktigt att vi låter vara barn bli vuxna, att vi backar lite och låter de bli vuxna. Jag tror att det är viktigt att vi släpper iväg dem, fast att vi finns där ett samtal bort, säger hon i podden.

Nu när Linn bor i New York har Malin inte kunnat styra och ställa så mycket, utan dottern har tagit och löst sina beslut på egen hand.

– Jag såg en tjej som mognat, en tjej som får ta beslut utan trygghet. Jag såg en tjej som var påväg att bli vuxen, förklarar Malin Berghagen.

Hon jämför sin känsla med när hennes mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, besökte henne i London när hon var 18 år. Lill-Babs hade då gråtit när hon skulle lämna Malin efter en helg, och Malin förstod då inte vad det var hon grät för. Men idag menar hon på att hon förstår exakt.

– Hon kom dit och hälsade på mig över helgen och när hon skulle åka så bara grät hon. Då vet jag att hon sa att när hon ringde och ville förklara varför hon grät att ”det slog mig helt plötsligt att du blivit vuxen”. Nu förstod jag hela den känslan nu när jag var i New York, säger Malin i podcasten.

FOTO: Karin Törnblom/Karina Ljungdahl TT/