LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Döttrarna kan vräkas från Lill-Babs lägenhet – hyresvärdens ord

03 dec, 2019 
Lill-Babs döttrar i bråk med hyresvärd
Malin Berghagen har tidigare berättat på sin blogg att hon riskerar att förlora sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons lägenhet på Östermalm.
Ärendet är hos hyresnämnden och hyresvärden visar sig nu vara skeptisk till Malins ord.
Annons
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringenBrand logo
Malin Berghagens oro för yngsta sonen – efter livsförändringen

I april 2018 gick Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort och hela Sverige var i sorg. Lill-Babs blev 80 år gammal och hade en fantastisk 65-årig karriär som en av Sveriges allra största artister.

Tomheten och saknaden efter Lill-Babs har sedan hennes bortgång varit stor, inte minst för hennes tre döttrar – Monica Svensson, 64, Malin Berghagen, 53, och Kristin Kaspersen, 50.

”Får inte ärva enligt lag”

Malin Berghagen har tidigare bott på Mallorca där hon har en lägenhet. Men efter Lill-Babs bortgång har Malin bott till och från i mamma Lill-Babs lägenhet i Stockholm. I mitten av november skrev om ett bakslag på sin blogg – att hon riskerar att förlora mamma Barbros lägenhet.

”Enligt lag så får man inte ärva en hyresrätt och trots att jag flyttade hem från Mallorca för att vara nära min mor och skrev mig på hennes adress hos henne så anser inte hyresvärden att det är tillräckligt.”, skrev Malin Berghagen då och fortsatte med:

Annons

”Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är okej. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta.”

Skeptiska till Malin Berghagens ord

Malin menar att det sedan innan Lill-Babs bortgång var tänkt att hon skulle flytta hem till sin mamma. Men Lill-Babs blev oväntat sjuk och familjen hade ingen tanke på att lägenheten borde skrivas över på Malin. De vägrade tro att Lill-Babs inte skulle klara sig.

Men hyresvärden FPK, försäkringsbranschens Pensionskassa, är skeptisk till Malins ord.

“FPK har fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed vill överta kontraktet”, skriver värdens ombud till hyresnämnden. Enligt Hem & Hyra menar även ombudet att det finns ytterligare uppgifter som pekar på att ett annat barnbarn har bott i lägenheten sedan 2012 med sin flickvän.

Annons

Men det menar döttrarna inte stämmer, utan att värden hänvisar till tidningsartiklar, som döttrarna i sin tur menar inte stämmer överens med verkligheten och att Lill-Babs visst bodde i lägenheten.

Tillmötesgående

FPK menar att de brukar lämna varannan lägenhet till stadens bostadskö men att de även brukar vara tillmötesgående inför eventuella överlåtelser – men då ska det ha utförts en korrekt förfrågan.

“FPK är noga med att följa de regler som finns på hyresmarknaden”, skriver ombudet till hyresnämnden.

FOTO: Charles Hammarsten/TT

Annons