LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagen, 57, om sexlivet – så har det ändrats: ”Hjälpmedel”

23 jan, 2024 
Malin Berghagen är idag 57 år.
Nu talar hon ut om hur livet ändrats, som utseendet och sexlivet.
”Huden på hela kroppen börjar bli slappare”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Åberg om relationen till Lasse BerghagenBrand logo
Lasse Åberg om relationen till Lasse Berghagen

Malin Berghagen, 57, skriver ofta långa och känslosamma texter på sin blogg. Denna gång har hon skrivit om livet efter 50.

”Oftast så pratas det klimakteriet, 50 års kris och rynkor. Men väldigt sällan förbereder de som gått före oss, oss på livets skiftningar som kan vara så brutala. Det känns på något sätt att alla känslor av ångest eller pulserande hjärta skylls på klimakteriet. När det egentligen är en massa annat som faktiskt händer. Det var som att när jag satt där och försökte se allt jag har försökt ta mig igenom mellan 45-55 egentligen inte alls handlade om ålderskris eller hormoner. Det handlade om små och stora trauman som helt omkullkastar den stabilitet jag tidigare, när jag var yngre, hade.”

Malin Berghagen säger sitt om botox och skönhetsingrepp

I samma inlägg kommer hon in på utseendehetsen och bristande självförtroende. Hon tycker inte om sitt gråa hår och hon ser hur alla försöker dölja sina rynkor.

Annons

”Dessutom så brister hela din inre självkänsla för håret börjar bli grått, jag som inte ens tycker att jag är snygg i grått, och rynkorna blir fler och ALLA i ens närhet gör botox vilket får en själv att känna sig gammal fast man kanske inte alls egentligen har något emot rynkor. Jag tycker ju t o m att dom är vackra. Men alla andras stress får ju mig att tänka, hur ser dom då på mig?”

Påverkan på sexet: ”Kan göra ont”

Hon fortsätter med att skriva om hur sexlivet påverkats med åldern. Bland annat har slemhinnorna blivit torrare, vilket kan leda till att det gör ont. Hon flikar då in att glidmedel är bra att ha tillhands.

”Så lägg också till det till ovanstående men också att slemhinnorna i underlivet blir torrare ( svårare för erektion för män ) och även om du nu kan ha sex mer än någonsin pga bortfallen menstruation så är huden i underlivet känsligare och det kan göra ont om du inte har ett antal hjälpmedel bredvid sängkanten.”

Annons

Hon lägger till:

”Huden på hela kroppen börjar bli slappare och magen vill liksom inte bli sitt tighta sixpack längre ( har aldrig haft sixpack men ni fattar) och det är liksom omöjligt att få bort dom där extra kilona som tog en kvart att få ner när jag var yngre. Så där av uppstår en osäkerhet att är jag fortfarande attraktiv för min älskade där jag är nu? För jag är inte nådig när jag ser mig själv i spegeln. Självkritiken är större helt plötsligt och rädslan att andra ska vara detsamma emot mig. ”

Annons