LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Malena Ernman om kampen med diagnosen – nu berättar hon: “Trött”

25 mar, 2023 UPPDATERAD 03 nov, 2023
Malena Ernman
Den folkkära artisten Malena Ernman har tidigare berättat att hon har ADHD och Tourettes.
Hur påverkas hon av diagnoserna?
– Min Tourettes fungerar inte jättebra när hjärnan är lite trött och jag måste även tänka mer på hur jag formulerar mig, har artisten berättat i Efter fem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan MelodifestivalenBrand logo
Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan Melodifestivalen

Malena Ernman, 53, är en av Sveriges mest talangfulla operasångare. Förutom många framgångar inom operan har hon även lyckats vinna Melodifestivalen 2009 med bidraget La Voix.

Men det är inte bara karriären som går som på räls. Idag är hon gift med skådespelaren Svante Thunberg och de har två döttrar tillsammans. Något som är gemensamt för båda barnen är att de har blivit kända de senaste åren. Den äldsta dottern är den internationellt kända miljöaktivisten Greta Thunberg och deras andra dotter är sångaren och musikalartisten Beata Ernman.

Malena Ernman om räddningen: ”Så glad”

Malena har berättat öppenhjärtigt att hon har ADHD och även talat om kampen med sina döttrar och deras diagnoser.

– Beata är lik mig. Jag har fått konstaterat att jag också har ADHD. Musiken var min räddning, och jag är så glad att jag hittade den redan som barn. Beata älskar också musik, dans och teater.

Idag är Malenas brinn för människor med psykiskt ohälsa stark. Malena har tidigare berättat för Femina att hon i vuxen ålder har fått höra att hon har alla möjliga diagnoser.

Annons

– Nu för tiden mår barnen väldigt dåligt och för att svara på frågan vad som gör att barnet mår dåligt får man en diagnos. Vilket är bra om man får rätt hjälp, får man inte det kan det blir ett stigma istället.

Malena Ernman om sin Tourettes – berättar om kampen

I samma intervju berättar Malena att hon har svårt att vara still, att hon är snabb men otålig och när hon blir trött så kraschar hon.

När hon gästade Efter fem för att prata om sin jubileumsshow för att fira sina 30 år som artist – berättade hon om tröttheten, något som hennes Tourettes kan påverka.

– Agera är det jag tycker är roligt, vi kommer få se lite av varje i showen. Jag har lite Tourettes också och nu är jag lite trött, sa hon då.

Malena kom då in på showen och att hon måste tänka på hur hon formulerar sig på grund av sin Tourettes.

– Min Tourettes fungerar inte jättebra när jag hjärnan är lite trött och jag måste även tänka mer på hur jag formulerar mig.

FOTO: TV4

Annons