Malena Ernmans drag med 16-åriga Beata

Både systern och mamman är världskändisar.
Bland meterlånga löpsedlar om Greta Thunberg och Malena Ernman är det lätt att den yngsta dottern, Beata Thunberg, hamnar i skuggan.
Men ny hyllas mamma Malena efter det nya tilltaget.

Det kan inte vara någon som missat Greta Thunbergs framgång. 17-åringen som ensam började skolstrejka utanför Sveriges riksdag och därmed startade en global jätterörelse för klimatet. De senaste åren har vi kunnat se henne skaka hand och posera med världskändisar som Leonardo diCaprio, Obama och påven.

Greta Thunberg och skådespelaren Leonardo DiCaprio delar engagemanget för klimatet.

Inte heller kan många ha undgått att notera vem som är hennes mamma. Malena Ernamn, 49, är sedan länge en av världens mest framstående operasångerskor men fick inte sitt stora genomslag förrän hon vann den svenska uttagningen av Melodifestivalen 2009. Men det finns fler än två kändisar i familjen. Beata Tunberg är bara 15 år men har redan slagit igenom stort som artist för sin ålder.

Drömmen som slog in

Men det är lätts att hon glöms bort bakom sin storasyster. Trots det beskriver Malena den yngsta dottern som “hjälten i familjen”. Greta Thunberg har under en tid i sitt liv mått väldigt dåligt och i en intervju med Malou efter tio berättar Beata om hur hon fick backa undan för att ge plats åt sin syster.

– Det var mest att jag blev tyst och höll mig undan, säger Beata.

Och det är tydligt att Beata och Malena står nära varandra. I fredagens avsnitt av Skavlan sjöng mamma och dotter tillsammans – en dröm som slog in för Beata.

Hyllas av följarna

Det är inför premiären av musikalen Forever Piaf där Beata spelar mot mamma Malena som de bjudits in till SVT-programmet.

“I september 2020 gör jag min musikaldebut där jag spelar huvudrollen som Edith Piaf i en nyskriven musikal på Göta Lejon.”, skrev Beata på Instagram när nyheten briserade.

Nu hyllas Malena efter att ha lagt ut ett från framträdandet med dottern hos Skavlan, på Instagram.

“Åhh vad fint! Vad jag beundrar dig och din härliga familj. Allt det ni har kämpat med och lyckats så fantastiskt med”, skriver en av följarna medan en annan skriver:

“Fantastiskt hur era röster kompletterar varandra. Vackert”. 

 

SENASTE NYTT!