Malena Ernman om relationen med maken – efter familjekampen

Malena Ernman om relationen med maken Svante Thunberg – efter kampen med döttrarna Greta och Beata

Malena Ernmans döttrar har båda hittat sina olika vägar i livet – Greta brinner för klimatet och Beata älskar att sjunga.
Nu berättar Malena hur engagemanget för döttrarna påverkar hennes relation med maken Svante Thunberg.
– Vi sätter barnen först, säger hon.

Operasångerskan Malena Ernman, 49, och Svante Thunberg, 50, har fått se sin dotter Greta Thunberg, 17, bli känd för hela världen på kort tid. Hennes engagemang för klimatet har fått världen att stanna upp och lyssna.

Som en effekt av detta har Malena och Svante slutat flyga. Malena Ernman har tidigare arbetat internationellt som operasångerska. Efter flygstoppet gör hon nu jobb i Sverige, bland annat spelar hon i musikaler.

Parets yngsta dotter, Beata Ernman Thunberg, 15, har ärvt sin mammas sångtalang. Förra året medverkade Beata i Malou efter tio där hon förvånade både tv-tittare och programledaren Malou von Sivers och tv-tittarna med sin sång.

I år ska också Beata medverka i den nyskrivna musikalen Forever Piaf  – tillsammans med sin mamma Malena.

Malena Ernman har tidigare berättat öppet om döttrarnas diagnoser – och sin egen. Hela familjen har varit med och skrivit boken Scener ur hjärtat som bland annat handlar om psykisk ohälsa.

Relationen påverkas

I veckans avsnitt av Renées brygga berättar hon bland annat om boken för programledaren Renée Nyberg.

– Speciellt Beata var det som sa, jag vill berätta hur det är att ha ADHD och att vara ljudkänslig. Man pratar ju ofta om att det är en styrka och att det är fantastiskt och hur mycket energi man har. Man pratar sällan om att folk går sönder. Och det gjorde vi allihop faktiskt, berättar sångerskan i Renées brygga.

Hon fortsätter:

– Och vi valde att beskriva vår situation. Vi kan inte hjälpa, men ändå inspirera och trösta andra familjer.

Malena Ernman och Svante Thunberg gifte sig 2004. En stor del av deras liv ägnas åt barnen och deras behov. I Renées brygga frågar Renée Nyberg hur det påverkat dem som par.

– Vad kostar det som föräldrar, ni två? Hur tär det på relationen? frågar Renée Nyberg.

– Vi sätter barnen först. Förhållandet kommer sen. Det ordnar sig. Vi älskar varandra. Det är de här åren. Tonåren för alla barn är fruktansvärt jobbiga, säger Malena Ernman.

Renée Nyberg påpekar att Malenas barn är mycket begåvade och undrar hur det känns.

– Stolt och glad att de har hittat varsin väg. Olika också. Det är viktigt att man hittat varsin väg att gå. Det är inte alla som hittar det så tidigt, säger Malena Ernman.

FOTO: Peter Wixtröm/TT, Roger Lundsten/TT

SENASTE NYTT!