Idol 2023 marknadsföring banner

Malena Ernman och dottern Beatas musikal skjuts upp

21 jul, 2020 
Tanken var att Beata Ernman i höst skulle göra musikaldebut med ingen mindre än mamma Malena på scenen.
Men nu har planerna ändrats.
Annons

Allt om Malena Ernman
Allt om Malena Ernman

Tio år efter det internationella genombrottet blev Malena Ernman, 49, ”Malena” med hela svenska folket när hon gick och vann Melodifestivalen 2009 med bidraget La Voix. Det innebar också att hon fick representera Sverige i Eurovision Song Contest samma år.

Malena, som är gift med Svante Thunberg, 51, har två barn, Greta, 17, och Beata, 15. Precis som sin mamma har de, trots deras ringa ålder, nått egna framgångar de senaste åren. Greta Thunberg har med sin kamp för miljön, blivit en av världens mest kända personer och bland annat prytt prestigefulla magasinet Times omslag. Systern Beata Thunberg har valt en annan väg, hon har nämligen följt sin mammas fotspår och uppmärksammats för sin otroliga sångröst.

Förra året blev det också officiellt att Beata ska göra huvudrollen i Göta Lejons nya musikalen Forever Piaf. Där kommer hon spela mot bland andra Björn Kjellman – och sin egen mamma.

”Jag är så glad att det äntligen är officiellt”, skrev Beata på sin Instagram i början av året.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Gav ut bok tillsammans om Beatas diagnos

Musikalen blir inte det första Malena och Beata gör ihop. Tillsammans med systern Greta och pappa Svante har de också skrivit en bok, Scener ur hjärtat. När Malena gästade Renées brygga berättade hon att Beata, som har diagnosen ADHD, gärna önskade att hon fick skriva om hur det är att leva med det.

– Man pratar ofta om att det är en styrka och att det är fantastiskt, wow – så mycket energi man har. Men man pratar ganska sällan om att folk går sönder, och det gjorde vi allihop faktiskt, sa Malena i programmet.

Därför stoppas musikalen med Malena och Beata Ernman

För Malena Ernman är musikal inget nytt, hon syntes 2018 i kritikerrosade succén Så som i himmelen. Men för Beata blir det debut på musikalscenen.

I våras fick alla tv-tittare ett smakprov på vad som komma skall när mor och dotter medverkade i Skavlan. Malena och Beata framförde då en låt, och de hyllades unisont av tittarna.

Annons

”Det var en tacksam & stolt mor som såg med glädje och tacksamhet på sin dotter sjungande i denna duett!!! Så fint, så starkt!!! Gläd dig”, kommenterade en person på Beatas Instagram.

Även på Malenas konto strömmade kommentarerna in:

”HOPPAS, HOPPAS att jag och många andra får möjlighet att se och höra er i höst”.

Under våren har Beata publicerat inlägg på sin Instagram om musikalen och även lagt upp klipp från repetionerna. Men till följarnas besvikelse blir det inget av den nya föreställningen i höst. Tanken var att den skulle ha premiär i september. På Göta Lejons hemsida kan man läsa att musikalen skjuts upp med närmare ett halvår.

”Med anledning av omständigheterna kring Covid-19 har Göta Lejon tagit beslut om att flytta premiären av Forever Piaf till 30/1 2021”.

Den som väntar på något gott, alltså!

FOTO: TT

Annons