Magnus Ugglas tårar efter sonens ord i Så mycket bättre

Magnus Uggla och sonen Ruben

Magnus Uggla får en hälsning från sin son Ruben i kvällens avsnitt av Så mycket bättre.
Meddelandet får honom att brista ut i gråt.
– Väldigt otippat faktiskt, säger artisten.

I kvällens säsongsfinal av Så mycket bättre blir Magnus Uggla, 65, firad på sin födelsedag. Petter, Miss Li, Little Jinder, Titiyo och Ebbot Lundberg har förberett en rad överraskningar för att hylla artisten och tittarna får njuta av flera vackra tolkningar.

Sven-Bertil Taube, 85, skulle egentligen ha medverkat i Så mycket bättre och kvällens avsnitt. Men på grund av en virusinfektion tvingades artisten hoppa av inspelningen av programmet. Eftersom han missar firandet av Magnus Uggla har han skickat ett meddelande som Miss Li läser upp för de andra artisterna.

– Jag skulle vilja läsa upp ett sms. ”Hej alla vänner och artister på Så mycket bättre. Magnus, jag är verkligen ledsen att jag inte kan komma på din födelsedag, säger hon och fortsätter:

– Min doktor i London bestämde mot min vilja att jag inte fick resa. Sången jag hade valt att sjunga för dig var Världen är din. Jag önskar dig en glad och kärleksfull födelsedag. Från din vän och beundrare Sven-Bertil.

Ruben Ugglas ord till pappan i Så mycket bättre

Meddelandet får Magnus Uggla och flera av de andra artisterna att bli rörda till tårar. Artisten berättar sedan om låten som Sven-Bertil Taube skulle ha tolkat i kvällens avsnitt.

– Världen är din är en låt som jag skrev till min son Ruben när han var kanske 17-18 år. Så där som man är när man är 17-18 år, ganska vilsen i livet och vet inte riktigt vad man ska göra. Då skrev jag den här låten för att tala om att han hade hela livet framför sig, medan jag hade mitt bakom mig.

Magnus Uggla avslöjar sedan att det är sonen som har animerat videon till låten. Samtidigt som musikvideon rullar på en skärm får Magnus en hälsning från Ruben, som idag är 23 år gammal.

– Jag har faktiskt väldigt blandade känslor när det kommer till den här låten. Först och främst tycker jag självklart att den är fantastisk, både musik och text men dessvärre hade jag oturen att behöva lyssna dag in och dag ut en hel sommar på den i samband med att jag fick arbeta på musikvideon, säger han.

Magnus Uggla rörd till tårar efter hälsningen

Sonen berättar vidare att han knappt har lyssnat på låten sedan den sommaren och att han än idag har svårt att titta på videon. Han avslutar hälsningen med ett par väl valda ord.

– Det samarbetet som vi fick ha under den här perioden gav mig verkligen insikt över hur engagerad pappa kan bli och hur viktigt det är för honom att få ställa sig bakom mig och hjälpa mig att nå mina drömmar. Så tack så jättemycket pappa för att du alltid har funnits där för mig. Och ett stort grattis på födelsedagen. Jag älskar dig, säger Ruben Uggla.

Magnus Uggla blir mållös och får tårar i ögonen. Han förklarar sedan att sonen hatar att vara med på bild och att han aldrig hade kunnat tro att han skulle ställa upp i programmet.

– För mig var det så stort att han över huvud taget ställde upp på att prata in en hälsning. Väldigt otippat faktiskt, säger Magnus Uggla.

Avsnitt 8 av Så mycket bättre sänds lördagen den 7 december 20.00 i TV4, TV4 Play och C More. 

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!