Magnus Ugglas erkännande om relationen med mamman

Magnus Uggla i Så mycket bättre

I kvällens avsnitt av Så mycket bättre väljer Magnus Uggla att öppna upp sig om relationen med sin mamma.
Artisten erkänner bland annat att relationen var något stel.
– Vi diskuterade inte min musik, säger han i programmet.
Slå på ljud

Ikväll är det dags för säsongsavslutningen av Så mycket bättre. Artisten Magnus Uggla fyller dagen till ära 65 år och firas av vännerna Petter, Miss Li, Little Jinder, Titiyo och Ebbot Lundberg.

TV4-tittarna får som vanligt se artisterna tolka varandras låtar och under middagen glider de in på djupare samtalsämnen, som det så ofta blir i programmet. Miss Li är nyfiken på vem som inspirerade Magnus Uggla till att jobba med musik, varpå artisten svarar:

– Min mamma var sångpedagog så hon hade elever hemma som hon undervisade hela dagarna.

– Inklusive dig då?, undrar Miss Li.

– Nej, inte mig, svarar Magnus.

Magnus Ugglas relation med mamman

Trots att Magnus mamma jobbade med musik uppmanade hon inte sonen till att gå i hennes fotspår, något Magnus berättar mer om i kvällens avsnitt av Så mycket bättre.

– Min morsa hade en filosofi att man inte ska hålla på med musik om man absolut inte måste. Och den praktiserade hon framför allt på mig. Jag drömde om att hålla på med musik. Jag fick inte söka in på Adolf Fredriks skola när jag var liten för min mamma, det tyckte jag var helt absurt, säger han.

Ebbot Lundberg tillägger då att han har upptäckt att Magnus Uggla till en början använde mycket slang och svordomar i sina låttexter men att det med åren blev ett mer städat och korrekt språk. Magnus hävdar dock att denna förändring inte hade med mamman att göra.

– Däremot kan jag tänka mig att de där plattorna var någon slags revolt gentemot min morsa. Att jag gjorde det lite för att reta henne.

Miss Li undrar sedan vad Magnus Ugglas mamma tyckte om hans musik.

– Det har jag ingen aning om. Aldrig någonsin har hon sagt ett enda ord om min musik, svarar han och fortsätter sedan:

– Vi hade ett ganska stelt förhållande till varandra. Vi diskuterade inte min musik. Hon förstod sig inte på modern popmusik.

Avsnitt 8 av Så mycket bättre sänds lördagen den 7 december 20.00 i TV4, TV4 Play och C More. 

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!