Magnus Hedmans starka ord om relationen till sonen Lance

31 jul, 2020 
Magnus Hedman och Lance
Den tidigare målvakten Magnus Hedman är pappa till tv-profilen Lance Hedman Graaf.
I ett inlägg på Instagram skriver han nu en öppenhjärtig text till sonen.
”Jag har inte alltid varit den pappan du förtjänat”, skriver han.
Annons
Allt om Lance Hedman
Allt om Lance Hedman

Magnus Hedman, 47, var 27 år gammal när han fick sonen Lance Hedman Graaf, 20, tillsammans med sin dåvarande hustru Magdalena Graaf, 44. Förra veckan la han ut en lång text till sonen där han bland annat skriver hur mycket han älskar honom, men också tar upp tuffa delar från hans uppväxt.

Magnus Hedman om den svåra tiden

För åtta år sedan släppte den tidigare fotbollsspelaren självbiografin När ljuset släcks. I boken skriver han såklart om sin fotbollskarriär, men också om den tuffa tid som kom efter den, då han hamnade i ett drogmissbruk. I ett avsnitt av Lance realityserie Lance vs Livet är han också med och pratar om den svåra tiden, och hur den påverkade sonen.

Magnus tillsammans med sonen Lance.

– Jag tror att en del av hans jobbiga tonårsperiod kommer från mitt mående, garanterat. Det fick honom omedvetet att växa upp tidigare, att han tog ansvar han inte behövde ta. Det är rätt jobbigt att säga som pappa, men det jag kan göra nu är att vara den bästa pappan som jag kan vara. Att ge honom all kärlek jag kan, säger han i programmet.

Annons

Fina orden till sonen Lance Hedman

Det är i samband med Lance födelsedag som pappa Magnus tar upp det igen. Intill ett bildspel på honom och sonen börjar han med att skriva:

”Det är en stor dag! Lika stor som för 20 år sedan när du föddes Lance. Du växte upp lekfull, glad och otroligt kärleksfull. Människor tyckte om dig och du dem.”

Sedan kommer Magnus in på den svåra tiden då han var nere i drogträsket och det inte bara var han som tog skada.

”Åren gick och du fick gå igenom saker inget barn ska behöva göra. Du förlorade fotfästet vilket inte var konstigt och smärtan var total”, berättar han innan han fortsätter:

Far och son under inspelningen av Let’s Dance.

”Men min älskade hjälte! Du reste dig, tog dig an livet och kom tillbaka som en ny människa! Att som pappa få vara med om den vändningen du gjort i ditt liv gör mig mållös. Idag flyger du fram med din fina flickvän Emilia , musiken och du har verkligen landat i livet! Ord kan inte beskriva den stolthet och kärlek jag känner för dig Lance!  Det fina är att du fortfarande är lika omtyckt, kärleksfull, lekfull och du bara växer dag för dag”.

Annons

Han slutar med att säga att han är medveten om att han vid flera tillfällen har svikit honom, men att han jobbar på att kompensera för de gångerna nu.

”Jag har inte alltid varit den pappan jag velat vara och som du förtjänat men jag hoppas du äntligen känner och upplever min totala närvaro idag och vad det än är så finns jag för dig 24/7.”

FOTO: TT

Annons