LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magnus Hedman skulle ha blivit blind – dramatiska bilden efter operationen

08 apr, 2024 
Magnus Hedman har haft besvär med sitt öga.
Nu har han opererats och det var verkligen med nöd och näppe.
”Ja, man kan bli blind så operationen är viktig att få gjord direkt”, skriver han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Magnus Hedman och Karin Ahl har separeratBrand logo
Magnus Hedman och Karin Ahl har separerat

Magnus Hedman, 50, har haft några turbulenta dagar den sista tiden. Förra veckan blev en vecka helt utöver det vanliga och han tvingades åka in akut till sjukhus.

Det visade sig snart att det var en näthinneavlossning. Om man får det är det vanligt att se ljusblixtar och en skugga i utkanten av synfältet. Näthinneavlossning gör alltid att man förlorar synen på ögat, om man inte snabbt får behandling

Som tur var så var Magnus snabb på bollen och sökte vård direkt.

Magnus Hedman akut till sjukhus – berättar för Hänt

På Instagram har han uppdaterat följarna om hur allt gått.

”Planen var att träna, äta en god köttbit och avsluta med en lång promenad. Det slutade med näthinnelossning och inlagd för operation istället. Återigen en väckarklocka kring att leva fullt ut varje dag. Jag kör köttbullar och vila istället så hörs vi team.” skrev han till en bild på honom själv i en sjukhuströja.

Annons

I ett meddelande till Hänt berättar han att det blev en operation och hade den inte gjorts hade han troligtvis varit blind nu.

”Ja, man kan bli blind så operationen är viktig att få gjord direkt. Man kan få det av att vara närsynt, om man fått slag på ögat mm mm. Ålder osv.”, förklarar han.

Dramatiska bilden – efter operationen

I ett nytt inlägg på Instagram visar han nu upp ögat och han kan minst sagt konstatera att det blev en dramatisk vecka förra veckan.

”Haha! Min förra vecka skrivs inte in som någon av de ”vanliga.” Istället för att slutföra mina planer fick de snabbt ändras. Bara att hänga med och göra det bästa av det.”, skriver han och fortsätter:

”Några som verkligen varit och är fantastiska är personalen på S:t Eriks Ögonsjukhus! Så omhändertagande, professionella och genuina i sitt sätt att vara! Tacksam för svensk sjukvård och till alla er som tagit hand om mig.”

Nu väntar rehab för Magnus och han uppmanar återigen att man ska åka in om man har besvär – innan det är för sent.

”Nu ska jag vänja mig vid att inte få träna på 6 veckor men jag har löst värre. Dagens tips: Ser du dåligt så vänta inte med att åka in! Jag hade blivit blind om jag inte åkt hit och trott att det skulle gå bort av sig själv. Det enda som gått bort då hade varit synen. Ni är många som frågar om symptomen. Jag hade blixtar och sen en skugga delvis över synfältet. Googla mer så ni vet.”

FOTO: Swen Lindwall/TT, Instagram

Annons