LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magnus Hedman talar ut om mörka tiden i livet: "Satt på balkongkanten"

19 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Magnus Hedman
Den före detta fotbollsmålvakten Magnus Hedman öppnar upp sig om mörka tiden i livet, som kantades av djupt missbruk.
– Jag tänkte att nu skiter jag i det här, säger Magnus till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Borg skadade knät i Herre på täppan – övade med Magnus HedmanBrand logo
Lisa Borg skadade knät i Herre på täppan – övade med Magnus Hedman

Den före detta fotbollslegendaren Magnus Hedman, 50, var under flera år målvakt i det svenska fotbollslandslaget och hade stora framgångar både i Sverige och utomlands.

Söndagen den 19 mars fyller Magnus 50 år, något han delar med sig av känslorna över i en intervju med Aftonbladet.

– Jag lider verkligen inte av att fylla 50. Jag vet inte riktigt hur man ska känna sig, men jag känner mig sprallig och pigg och glad. När jag var yngre så kändes 50 så jävla gammalt, men nu är det annorlunda, säger han till tidningen.

Magnus Hedman öppnar upp om missbruket

Trots succén inom fotbollen så har Magnus haft en tuff tid privat. 2012 sedan släppte han självbiografin När ljuset släcks. I boken berättar han såklart om sin fotbollskarriär, men också om den tuffa tid som kom efter den, då han hamnade i ett drogmissbruk.

Annons

I en ny intervju med Aftonbladet talar han återigen ut om den mörka tiden.

– Jag har aldrig kallat mig själv för alkoholist utan för mig var det narkotikan som var problemet. I november 2017 satt jag på räcket på balkongen på åttonde våningen i min lägenhet i Solna. Jag tänkte att nu skiter jag i det här, jag var livrädd när jag satt där. Men någonting höll mig kvar på den där balkongen. Det var nog kärleken till mina barn som fick mig att gå in igen.

Efter incidenten på balkongen tog han tag i sitt beroende och valde att söka hjälp för att bli alkohol- och drogfri.

– När jag väl hade tagit mig in så ringde jag ledarskapscoachen Mia Törnblom. Jag tog också kontakt med beroendeterapeuten Robert Bohman, sedan åkte jag in på behandlingshem två dagar senare. Resten är historia.

Vidare berättar han att det inte har varit en lätt reda att komma tillbaka och bli drogfri.

– Det var en tuff resa, men jag har varit drogfri sedan dess. De här fem åren har betytt mycket för mig, det finns en personlig utvecklingsdel i att gå 12-stegsprogrammet och hjälpa andra människor.

Magnus Hedman om känslorna att bli 50

Han fortsätter berätta att han idag mår bra, trots att han för bara lite mer än fem år sedan funderade på om han ville leva. Stödet från flickvännen Karin Ahl, 36, och barnen betyder mycket.

– Mina barn och flickvän Karin är på en bra plats i livet, alla i min närhet mår bra. Jag är faktiskt också på en bra plats. Men hade ni frågat mig för fem-sex år sedan så var jag fan inte säker på att jag skulle bli 50. Livet vänder snabbt.

FOTO: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons