TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Magnus Härenstam opereras för cancern igen: "De går in i ryggen, letar reda på den där rackaren"

05 nov, 2014 
AvCharles Thulin
"Jag hoppas att jag är på banan vid nyår igen. Jag har väldigt mycket kvar på min bucket list", säger skådisen.
Annons

Magnus Härenstam, 73, har haft en lång tuff kamp mot cancern. Han har kämpat vidare med stort stöd från hustrun Birgitta, 68. I flera år har han fått ställa in sin monolog “Morsning & Goodbye” i Stockholm på Intima Teatern på grund av cancern.

– Jag fick ett återfall och fick ställa in bara veckor före premiären. Nästa år skulle vi köra igen och då fick jag ett återfall igen, säger Härenstam till Expressen.

Parhästen Brasse Brännströms bortgång i augusti blev tuff för Magnus. Även om han nu ska försöka ta upp projektet med monologen ännu en gång fortsätter motgångarna och han tvingas till ännu en operation.

– Nu har jag snackat om det igen att komma in med monologen på Intiman men tror du inte att jag ska läggas under kniven den 5 november, sa Härenstam till Expressen.

I november kan tittarna se Härenstam spela rollen som Åke i Felix Herngrens nya dramaserie Torpederna.

– Där jag spelar en veterinär. Så vi får se hur bra jag kommer passa i den rollen. Det är en väldigt rolig roll jag spelar. Därav denna lilla mustasch, sa Magnus Härenstam när Hänt träffade honom tidigare under hösten.

Annons

– Det är bara därför som han har skaffat den, flikade Birgitta skämtsamt in.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Trots att Magnus tvingades till ytterligare en operation är han väldigt optimistisk inför framtiden.

– Det är en relativt banal operation där man ska försöka knäcka bort delar av tumören.  De ska ge sig på tumören och försöka stabilisera storleken. Det känns ganska bra. De har gjort det här en gång tidigare. De går in i ryggen, letar reda på den där rackaren och sen ger de sig på den. Man kan inte beskriva det bättre, säger skådespelaren till Expressen och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att jag ska komma på banan vid nyåret igen. Jag är väldigt sugen på den där monologen. Jag har lite kvar på min bucket list, säger Härenstam som vid sidan av skriver sina memoarer.

Annons