LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magnus Carlssons tunga sorg efter dödsfallet – gripande orden

10 apr, 2023 
MAGNUS CARLSSON
Det var sent på påskdagen som beskedet kom att ABBA-gitarristen Lasse Wellander har lämnat oss. Han blev 70 år gammal.
Nu uttrycker artisten Magnus Carlsson sin sorg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”Brand logo
Därför kommer inte Magnus Carlsson skaffa barn: ”Vi har kommit fram till att...”

Nyligen kom beskedet att musikern och ABBA-gitarristen Lasse Wellander har gått bort. Han blev 70 år gammal. Familjen skriver på Facebook att han var sjuk i cancer och att han gick bort tidigt på långfredagen, omgiven av sina närmaste.

”Det är med obeskrivlig sorg vi måste meddela att vår älskade Lasse har somnat in. Lasse blev nyligen sjuk i vad som visade sig vara spridd cancer och tidigt på långfredagen gick han stilla bort, omgiven av sina närmaste.”, skrev familjen och fortsatte:

”Du var en fantastisk musiker och ödmjuk som få, men framför allt var du en underbar make, pappa, bror, farbror och farfar. Snäll, trygg, omtänksam och kärleksfull... och så mycket mer, som inte går att beskriva i ord. Ett nav i våra liv, och det är ofattbart att vi nu måste leva vidare utan dig. Vi älskar och saknar dig så.”

Magnus Carlssons tunga sorg efter dödsfallet

Lasse är nog främst känd för sitt mångåriga samarbete med ABBA, som han spelade med både i studio och på turné från 1970-talets storhetsperiod till 2021 års återkomst Voyage. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson sträckte sig även till musikalerna Chess och Kristina från Duvemåla.

Annons

Lasse inledde sin karriär redan som 16-åring och har minst sagt hunnit med ett och annat. Bland annat har han jobbat med artisten Magnus Carlsson, 48. Under årens lopp har de gjort alla möjliga spelningar och konserter ihop. Så när Magnus nu nås av nyheten är det med en tung sorg.

”Lasse Wellander – en av Sveriges i särklass mest proffsiga och trevliga musiker har lämnat oss. Så tacksam för alla de gånger vi fick jobba tillsammans.”, skriver han på Instagram-story.

Magnus Carlsson i Melodifestivalen 2023

Magnus Carlsson är en av Sveriges mest folkkära artister och under flera års tid gjorde han succé som en av medlemmarna i gruppen Alcazar. Nu för tiden turnerar han mycket med shower och i Melodifestivalen 2023 fick vi se honom i en riktig schlager-show tillsammans med Linda Bengtzing, 49.

Magnus och Linda gjorde en minnesvärd show där de hade ett "schlager-medley". Magnus är sedan massa år tillbaka gift med maken Mats Carlsson.

Hänt har sökt Magnus Carlsson för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons