LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Magnus Carlsson lägger ner – beslutet för karriären: ”Inte återvända”

06 sep, 2022 
Magnus Carlsson
Den folkkära artisten Magnus Carlsson har fattat ett stort beslut.
I en intervju med Får jag lov berättar han nu att han lägger ner karriären.
– Det tycker jag bara är nyttigt och kul, säger han till tidningen.
Annons
Quiz– Har du bättre koll på Melodifestivalen än schlagerdrottningen Tess Merkel?Brand logo
Quiz– Har du bättre koll på Melodifestivalen än schlagerdrottningen Tess Merkel?

Magnus Carlsson, 48, är en av folkkär artist i Sverige. Han har gjort succé som sångare både i dansbandet Barbados men även i discogruppen Alcazar.

Under åren har artisten dykt upp i några av Sveriges mest populära program som Allsång på Skansen och Melodifestivalen, det sistnämnda har Magnus tävlat i hela åtta gånger.

Länge varit en del av den svenska dansbandsvärlden

Året var 2003 när Magnus lämnade Barbados för att bli den fjärde medlemmen i Alcazar tillsammans med Lina Hedlund, Tess Merkel och Andreas Lundstedt. Efter några år valde Magnus istället att satsa på en solokarriär och det är just det som Magnus fortsatt med än idag.

Att Magnus varit en stor del av dansbandsvärlden står inga tvivel kring, han har även många vänner inom dansbandsvärlden. Härom året blev Magnus gudfar åt dansbandsdrottningen Charlotte Perrellis, 47, son Alvin. På Instagram har artisten flertal gånger berättat om sin glädje över hedersuppdraget.

Magnus Carlsson lägger ner karriären

Men även om Magnus har dansbandsvärlden kring sig än idag så har han nu fattat ett beslut – han lägger ner. I en intervju med Får jag lov berättar nu Magnus om att han ledde Sveriges radios Guldklavengalan i Malung under sommaren – ett tillfälle som slängde honom tillbaka till gamla tider.

Annons

– Det roliga var att det dels var väldigt många gamla kollegor där som jag kände sedan förut och som fortfarande jobbar och sliter. Dels väldigt många ny ansikten som jag inte sett förut. Jag fick plugga hårt inför sändningen, men roligt att se att det ändå är en förnyelse i branschen. Det behövs om den ska leva vidare. Jag kommer inte återvända till dansbandsvärlden men jag är prao-elev då och då, det tycker jag bara är nyttigt och kul, säger han.

Det blir alltså inge mer dansband för Magnus utan framöver är det att få en roll i en musikal som är den stora drömmen.

FOTO: TT

Annons