Magnus Carlsson i sorg efter Lasse Lönndahls död: ”Tack för allt”

Magnus Carlsson i sorg efter Lasse Lönndahls död

När Lasse Lönndahl fyllde 90 år hyllades han av bland andra Magnus Carlsson i Allsång på Skansen.
Nu berättar Magnus om sorgen efter kollegans bortgång i ett inlägg på Instagram.
– Tack för allt, skriver han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Magnus Carlsson inför turnén: "Sjunger jullåtar"
0:28

Efter reklamen: Magnus Carlsson inför turnén: "Sjunger jullåtar"

(0:28)

Slå på ljud

Måndagen den 26 december nåddes vi av det tragiska beskedet att sångaren och skådespelaren Lasse Lönndahl gått bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 94 år gammal.

– Han hade inga krav utan var mycket generös mot alla. Och han var allsidig och sjöng till och med operett, berättade vännen Towa Carson för Dagens Nyheter när hon bekräftade dödsfallet.

Lasse hann släppa hela 37 låtar som hamnade på Svensktoppen under sin karriär och gav ut 38 skivor. Han ligger bakom stora hits som Tangokavaljeren och I dina kvarter.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Vännerna i sorg efter Lasse Lindahls tragiska bortgång

Någon som blev väldigt tagen av Lasses bortgång är Christina Schollin, 85, som nåddes av det tragiska beskedet på sin 85-årsdag.

– Åh, kära Lasse. Det var ju godheten själv alltså. Han var så snäll, han var så glad och go och vänfast, sa hon till Svensk damtidning när hon fick vetskap om vännens bortgång.

Och Christina Schollin är inte den enda kända personen som har delat med sig av sorgen. På Instagram har många lagt upp inlägg det senaste dygnet där de hyllar Lasse.

”Älskade Lasse. Du var alltid omtänksam, snäll och varm. En ära att ha fått träffa dig och sjunga både med och för dig. Vila i frid”, skriver Sanna Nielsen, 38, intill en bild på sig själv och Lasse Lönndahl från Allsång på Skansen.

Magnus Carlssons hyllning till vännen

Bilden som Sanna har lagt upp är tagen för fyra år sedan, när Lasse var med på Allsång på Skansen. Han var dock inte där för att uppträda själv, utan för att bli hyllad på sin 90-årsdag.

Sanna Nielsen stod inte själv på scenen när hon framförde hyllningsnumret. Med sig hade hon även Magnus Carlsson, 48. Nu har även Magnus lagt upp ett inlägg på Instagram där han uttrycker sin sorg.

”Fina Lasse Lönndahl - tack för allt! Det var en stor ära att få hylla dig tillsammans med Sanna Nielsen på Allsång på Skansen när du fyllde 90 år!”, står att läsa intill ett klipp från tillfället.

I kommentarsfältet väller kondoleanserna in.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN