magnus carlson

Därför firar inte Magnus Carlson jul med sin familj – egna orden om beslutet

Magnus Carlson

Magnus Carlson är känd som sångaren i gruppen Weeping Willows som tillsammans med Lisa Nilsson är aktuella med en julturné.
Nu berättar Magnus om varför han inte firar jul med sin familj.
Börje Salming tar emot NHL:s hederpris
0:60

Efter reklamen: Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

(0:60)

Slå på ljud

Magnus Carlson, 54, är känd för sin karriär som sångare, kompositör och sångtextförfattare. Han har gjort sig mest känd för sin fängslande sångröst i gruppen Weeping Willows. Gruppen har genom åren givit ut ett flertal album. Magnus har även gett ut ett par album som soloartist. Han har sjungit med sitt eget band Rey Moon Quintet såväl som med housestjärnan Axwell.

Magnus Carlsons gedigna musikkarriär

Magnus var en av deltagarna i Så mycket bättre 2016 och efter sin medverkan fick hans solokarriär ett rejält uppsving. 2017 kom han ut med den egna plattan Den långa vägen hem, som hyllades i media och gick raka vägen upp på Topplistans förstaplats. Tillsammans med gruppen Weeping Willows och den folkkära sångerskan Lisa Nilsson, 52, är han i nuläget aktuell med julturnén Weeping Willows och Lisa Nilsson Christmas has come.

– Jag och Lisa har sjungit ihop några gånger tidigare. Inte bara med Weeping Willows. Vi sjöng tillsammans på den stora Nobelbanketten för några år sedan och har sedan dess känt att vi trivs i varandras sällskap, både röstmässigt och socialt. Därför känns det väldigt naturligt att göra en turné med henne, sade Magnus Carlson till All Things Live inför turnén och fortsatte:

– Vi är också väldigt glada och stolta över att Lisa sjöng med oss på två av jullåtarna på vår senaste skiva, eftersom hon aldrig gett ut julmusik själv. Det kommer bli både roligt och vackert att göra den här julturnén tillsammans. Det blir storslaget med många musiker på scenen med blås- och stråksektioner – en intim men lyxig känsla

Magnus Carlson firar inte jul med sin familj

Med anledning av den pågående turnén var både Lisa och Magnus och gästade Tilde de Paula Eby i TV4:s Efter fem. I intervjun berättar Magnus om sina julfiranden genom livet.

– Jag har verkligen haft olika typer av jular. När jag var liten firade vi med hela tjocka släkten. Men min släkt var så utspridd i olika delar av Sverige. Sedan har jag haft jular där jag verkligen inte firade jul. Jag har inga syskon heller. Jag hade jular där man pliktskyldigt gick hem till morsan och farsan och käkade julmat och sen gick jag till krogen och träffade några kompisar, säger han.

Sedan förklarar han varför han numera inte firar med sin egna familj på samma sätt längre.

– Sen blev jag förälder och då fick ju julen en helt annan innebörd, och nu firar jag med min frus stora familj. Och har gjort det länge.

FOTO: WAHLMAN PERNILLA/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN