LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magnus Betnér knäcktes av skilsmässan: "Jag hade inte haft emot något att dö"

16 feb, 2015 
AvCharles Thulin
Magnus Betnér knäcktes totalt av skilsmässan. "Jag hade tankar på att ta livet av mig." Räddningen blev nya kärleken Helena.
Annons

För åtta år sedan skilde sig Magnus Betnér, 40, men såren finns kvar.

– Efter separationen tyckte jag att livet var slut. Jag tyckte inte alls att det var roligt, säger den i vanliga fall så glade ståuppkomikern.

Räddningen kom med nya kärleken Helena Sandklef. Foto: IBL
Räddningen kom med nya kärleken Helena Sandklef. Foto: IBL

I flera månader efter skilsmässan var det sprit och självdestruktivitet som präglade hans tillvaro. Betnér festade konstant och så hårt att han betvivlar att han skulle ha överlevt om han fortsatt.

– Jag tänkte väl inte ta livet av mig, fast jag haft sådana tankar till och från. Men jag hade inte haft emot något att dö. Så då tänkte jag att jag kunde missköta mig riktigt ordentligt tills jag faktiskt dör. Det spelade ingen roll, säger Betnér i Söndagsintervjun i P1.

Betnér har gjort sig känd för sin häcklande aggressiva komik där ingen går säker. Kanske beror det på hans uppväxt. Komikern kommer från ett religiöst hem där mycket kretsade kring kyrkan och kärnfamiljen värderades högt. Därför blev hans skilsmässa en extra allvarlig kris. När han var som mest vilse i spritdimmorna vände allt. Han träffade sin nuvarande sambo Helena Sandklef, 35.

– Annars hade jag nog faktiskt supit ihjäl mig, säger han.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons