Magdalena Ribbing, 77, död efter olycka i hemmet

Journalisten och folkvettsexperten Magdalena Ribbing har avlidit.

Folkvettsexperten och journalisten Magdalena Ribbing, 77, har dött. Enligt Dagens Nyheter avled hon på sjukhus under fredagen efter en fallolycka i hemmet.

Ribbing ska ha förts till sjukhus med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Magdalena Ribbing avled efter en fallolycka under förberedelse för en lunch hon hade för några vänner. Hon fördes med ambulans till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Magdalena Ribbing startade sin karriär 1973 som journalist på Dagens Nyheter. Hon blev en av få kvinnor som bevakade politiska frågor och gjorde snabbt succé.

1985 gav hon ut ”Etikettboken: allt man behöver veta för att kunna strunta i”, och fyra år senare ”Festboken” författad med nattklubbsdrottningen Alexandra Charles. Därefter blev Ribbing snabbt en folkkär och rikskänd folkvettsexpert som ofta synts i stora sammanhang och uttalat sig om vett och etikett.

– Jag vet inte hur många gånger jag hört personer i sociala sammanhang spontant och med värme säga – ”undra vad Magdalena Ribbing tycker om detta, får man göra så här”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till sin egna tidning.

Magdalena Ribbing var gift med Thomas Hempel.

Magdalena Ribbing har avlidit.

Magdalena Ribbing och kronprinsessan Victoria.

Magdalena Ribbing.

Magdalena Ribbing.

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost om kampen mot cancern

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot Idol – TV4 erkänner Ginas fusk

SENASTE NYTT!