TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Magdalena Ribbing, 77, död efter olycka i hemmet

29 sep, 2017 
Malin Ljung
Journalisten och folkvettsexperten Magdalena Ribbing har avlidit.
Annons

Folkvettsexperten och journalisten Magdalena Ribbing, 77, har dött. Enligt Dagens Nyheter avled hon på sjukhus under fredagen efter en fallolycka i hemmet.

Ribbing ska ha förts till sjukhus med ambulans, men hennes liv gick inte att rädda.

Magdalena Ribbing avled efter en fallolycka under förberedelse för en lunch hon hade för några vänner. Hon fördes med ambulans till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Magdalena Ribbing startade sin karriär 1973 som journalist på Dagens Nyheter. Hon blev en av få kvinnor som bevakade politiska frågor och gjorde snabbt succé.

1985 gav hon ut ”Etikettboken: allt man behöver veta för att kunna strunta i”, och fyra år senare ”Festboken” författad med nattklubbsdrottningen Alexandra Charles. Därefter blev Ribbing snabbt en folkkär och rikskänd folkvettsexpert som ofta synts i stora sammanhang och uttalat sig om vett och etikett.

– Jag vet inte hur många gånger jag hört personer i sociala sammanhang spontant och med värme säga – ”undra vad Magdalena Ribbing tycker om detta, får man göra så här”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till sin egna tidning.

Magdalena Ribbing var gift med Thomas Hempel.

Annons