Magdalena Kowalczyks ilska efter händelsen i Lyxfällan

Magdalena Kowalczyk om Lyxfällan-kaos: "Packar ihop och går"

Det är Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som leder årets säsong av Lyxfällan, och som vanligt är ingen av veckorna en dans på rosor.
Magdalena var till och med nära på att avbryta en av inspelningsveckorna.
Slå på ljud

Äntligen har en ny säsong av Lyxfällan dragit igång, programmet där tittarna får följa människors resa till det bättre efter att ha hamnat i ekonomisk knipa.

Förra säsongen var programledarna fyra stycken, två per vecka och uppdrag. Men i den nya säsongen har de kapat hälften av programledarna, kvar återstår Magnus Hedberg, 48, och Magdalena Kowalczyk, 40.

Programmet har även ett nytt upplägg under veckorna denna säsong. Istället för att vara två personer som kommer till undsättning för personerna som hamnat i ekonomisk knipa, så är det istället en av programledarna som åker.

Förändringen i Lyxfällan

Tanken med detta är att programledarna istället ska vara ett team med deltagaren, och inte ett team med varandra – mot deltagaren.

En annan förändring som märks av tydligt i programmet är att budgettavlan ser lite annorlunda ut. Hur? Jo, när utgifterna ska sättas upp på budgettavlan så får deltagaren till en början endast sin inkomst att sätta upp. När de pengarna sedan inte räcker till, så får hen låna pengar av Magnus eller Magdalena. De lånade pengarna har ett stort rött kryss på sig, och tanken är att det ska tillföra ännu mer tydlighet.

Exempel på hur Lyxfällans nya budgettavla kan se ut. FOTO: TV3

”Vi packar ihop och går”

Att denna resa inte alltid är så lätt för deltagarna är ingen nyhet. Men i Magdalenas fall var det en vecka som hon fick nog, och var nära att lämna deltagaren innan veckan var slut.

– Jag var så nära vid ett tillfälle att faktiskt säga till teamet såhär ‘Vet ni vad? Vi struntar i det här, vi packar ihop och går’ just för att det var en sån situation där jag upplevde att deltagaren verkligen lutade sig tillbaka och förväntade sig att allt skulle serveras. Men hade inga som helst avsikter att göra några egna uppoffringar eller anstränga sig själv, säger Magdalena i en intervju med Hänt och fortsätter:

– Det tror jag är lite missuppfattning ute i stugorna, typ att ‘Lyxfällan kommer, nu styr de upp. Nu kan jag luta mig tillbaka’. Så funkar det inte!

Magdalena blev upprörd eftersom deltagaren inte förstått att programledarnas uppgift är att lämna efter sig deltagare som kan stå helt på egna ben och ta ansvar för sitt liv.

– Det är inte ofta jag blir arg, jag är en ganska trevlig person, men den gången så brann det till rejält, avslutar Magdalena Kowalcyk.

FOTO: Janerik Henriksson/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!