TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Magdalena Kowalczyk ilska under inspelningen av Lyxfällan

22 sep, 2020 
Lyxfällan-programledare
Det har blivit dags för säsong 28 av det populära tv-programmet Lyxfällan.
I en intervju med programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk kommer det fram att det inte bara varit glada miner under inspelningarna.
– Vi kom inte överens kan man säga, avslöjar Magdalena för Hänt.
Annons
Intervju med Magnus Hedberg och Magdalena KowalczykBrand logo
Intervju med Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk

Trots att programmet har spelats in hela 28 säsonger så finns det fortfarande många människor som behöver hjälp med att få ordning på ekonomin. Därför finns Lyxfällan-gänget redo till hands för ännu en omgång av programmet.

Inför den senaste säsongen som sänds på tv gjordes stora förändringar. Från att programledarna var fyra stycken halverades gänget till två. Det var då Magnus Hedberg, 48, och Magdalena Kowalczyk, 40 som tog sig an att hjälpa det svenska folket med sina ekonomiska kriser. Även denna säsong blir det dessa två som styr skutan, varannan vecka kommer tittarna få se Magnus och varannan Magdalena – precis som tidigare.

Förändringen under inspelningarna

När Hänt träffar Magnus och Magdalena på pressträffen inför premiären av den nya säsongen visar sig programledarna vara minst lika taggade som sist.

– Det känns på ett sätt jättekul och på ett annat sätt så är det skrämmande att det verkligen behövs, och behöver är större än någonsin för ekonomiskt hjälp, säger Magnus.

Annons

– Det är trist att se att människor är så vårdslösa med sig själva och sin egen trivsel att våran hjälp behövs, tillägger Magdalena.

Efter de stora förändringarna under förra säsongen så menar programledarna att det inte gjorts några direkta ändringar i denna – förutom det faktum att den har spelats in under en pandemi.

– Vi har fått sitta väldigt många biltimmar eftersom att vi inte fick flyga eller åka tåg. Och vissa möten som vi kanske hade gjort fysiskt i en vanlig värld har blivit digitala istället. Det är samma verklighet som för alla andra, säger Magdalena.

”Kan bli väldigt dålig stämning”

När programledarna får frågan om vad tittarna kan förvänta sig av den nya säsongen kommer Magdalena med ett erkännande.

– För min del har jag nog blivit argare än jag någonsin har upplevt under mina år faktiskt, säger hon och fortsätter:

– Jag blir väldigt upprörd när människor som ser det här programmet tror att det är någon slags cirkus och teater.

Annons

Hon menar att det ibland sker att deltagarna inte tar situationen seriöst utan tror att programledarna ska lösa deras ekonomi åt dem.

– Det är fortfarande ett vanligt missförstånd och det kan bli väldigt dålig stämning när vi som programledare och coacher ställer krav på att faktiskt våra deltagare också ska göra någonting.

Det visat sig finnas ett visst tillfälle som får programledaren att koka över.

– Det fanns en överhängande risk att det fanns barn som skulle bli vräkta och då deras föräldrar som verkade vara fine med det och verkade fatta andra beslut eller göra andra prioriteringar. Vi kom inte överens kan man säga, säger Magdalena.

Lyxfällan har säsongspremiär 20.00 idag på TV3, samt på Viaplay, Viafree och länka hit?

FOTO: Magnus Sandberg/TT/Eero Hannukainen/TT

Annons