Magdalena Forsbergs nya erkännande om sjukdomstiden

Magdalena Forsberg

Under våren 2018 fick Magdalena Forsberg reda på att hon drabbats av en tumör på ena njuren.
I kvällens avsnitt av Renées brygga berättar hon om den tuffa sjukdomstiden.
– Det var väldigt jobbigt, säger Magdalena.
Slå på ljud

Skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg, 52, syntes nyligen i rutan när hon gjorde succé i TV4:s Let’s dance. Tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson, 42, lyckades hon ta sig hela vägen till final men halkade på målsnöret då det istället blev Kristin Kaspersen, 50, och Calle Sterner som tog hem segern.

Året dessförinnan var desto tuffare för Magdalena. När hon var med i Superstars berättar allt på Kanal 5 berättade hon om den dag i maj 2018 då hon fick reda på att hon drabbats av en tumör på ena njuren. Beskedet kom som en rejäl chock för Magdalena.

– Jag var hos läkaren och skulle få höra att det inte var någonting, då ser jag att han läser det här röntgensvaret och rycker till lite. Jag kände att, det där var nog inte så bra. Han säger: Det är inget fel på dina tarmar, men du har en tumör på ena njuren, sa hon i programmet.

Strax därefter opererades hon och två månader efter operationen fick Magdalena ett glädjande besked. Tumören var godartad.

– Det känns som att jag fått ett bonusliv, sa Magdalena Forsberg i Superstars berättar allt.

Slå på ljud

Nya orden om sjukdomstiden

I kvällens avsnitt av Renées brygga berättar Magdalena återigen om det tuffa cancerbeskedet.

– Det var chockartat, säger hon i programmet och fortsätter sedan:

– Det gick väldigt väldigt fort och de opererade bort den där, som visade sig vara ganska stor. Hela njuren var de tvungna att ta för att den var så stor den här tumören och satt så illa. Så det var en tuff grej och de var tvungna att ta hela, helst vill man ju bara ta själva tumören.

Magdalena Forsberg berättar sedan om den sommar då hon väntade på att få beskedet om huruvida tumören var god- eller elakartad.

– Det var väldigt jobbigt. Jag hade många tillfällen då jag bröt ihop totalt, säger hon i Renées brygga.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!