Madeleine Ilmruds sjukdomsbesked – tunga familjesorgen

Madeleine Ilmrud

TT
Madeleine Ilmruds pappa gick bort i cancer och nu har även hennes mamma drabbats.Nu berättar hon för Hänt om sorgen.– Det är tufft att känna så många känslor på en och samma gång, säger hon.

Madeleine Ilmrud blev känd då hon medverkade i TV4:s Familjen annorlunda. I programmet fick tv-tittarna följa hennes och maken Mikael Ilmrunds stora familj som nu består av hela 13 personer.

Nu berättar hon på Instagram om ett tungt besked. Hon skriver att hon har förlorat sin pappa i cancer – samt att hennes mamma drabbats av sjukdomen.

”Det här ligger mig väldigt varmt om hjärtat och betyder så oerhört mycket för mig. Jag har förlorat min pappa till denna hemska sjukdom. Och nu har även min mamma fått cancer. Cancer drabbar alla, så låt oss alla ta ansvar tillsammans och göra allt vi kan för att krossa sjukdomen. Tillsammans blir vi starka och jag kommer aldrig sluta kämpa för de jag älskar”, skriver hon.

För Hänt berättar Madeleine mer om det tragiska faktumet att både hennes föräldrar drabbats av den otäcka sjukdomen.

– Ja, det är tungt och det känns otroligt orättvist att båda ens föräldrar ska behöva drabbas. Det är 16 år sedan min pappa gick bort i cancer och jag var med honom hela tiden, även sista tiden på sjukhuset. Jag var 22 år och hade precis blivit mamma för tredje gången. Början på ett nytt liv men även slutet på ett annat, säger hon och fortsätter:

– Tufft att känna så många känslor på en och samma gång. Att behöva ta farväl av någon man älskar samtidigt som man har sitt nyfödda barn i famnen. Men pappa var väldigt glad över att han hann träffa sitt barnbarn, nästan som om han väntade in i det sista innan han gav upp kampen. Det var fin.

Både föräldrarna har fått sjukdomen

Hon berättar vidare om sin mamma och säger att hon är energisk och positivt trots sjukdomen.

– Mamma är positiv, det är riv i den damen. Hon brukar skoja och säga ”ont krut förgås inte så lätt”. Vi kämpar på, tillsammans mot cancern.

För att kämpa för sin mamma och för att hedra sin pappa vill Madeleine samla in pengar och bidra till forskningen kring cancer.

För mig är det viktigt att jobba med projekt som dessa. Det är en självklarhet. Men eftersom det ligger mig så nära om hjärtat så är det också väldigt jobbigt. Ibland gråter jag, men det måste man få göra, säger hon.

FOTO: TT/INSTAGRAM

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds stora familjelycka