Madeleine Ilmrud om sjukdomskampen – stora oron för döttrarna

11-barnsmamman Madeleine om dolda sjukdomskampen – stora oron för döttrarna

Familjen annorlunda-profilen Madeleine Ilmrud är mamma till elva barn. Den kärleksfulla vardagen är en aning hektisk, och ibland också tung.
Nu berättar hon om den dolda sjukdomskampen, och oron för att döttrarna ska ärva sjukdomen.

Madeleine Ilmrud, maken Mikael Ilmrud och deras stora skara barn blev kända för tv-tittarna efter sin medverkan i Familjen annorlunda. För ett år sedan blev Madeleine mamma för elfte gången, åt dottern som fått namnet Livia-Leonore.

Eftersom att det inte längre går att följa familjen i Familjen annorlunda så kan följarna nu istället ta del av familjen Ilmruds vardagsliv i Madeleines blogg, som hon uppdaterar flitigt. Att ta hand om elva barn är tufft, men Madeleine hinner med att ge dem både värme och kärlek, något som märks väl av att läsa hennes blogg.

Men livet med elva barn innebär inte bara att se till så att barnen har det bra, utan där emellan ska man också ta hand om sig själv.

Glädjebeskedet efter oron

De senaste månaderna har varit tuffa för elvabarnsmamman. Hon drabbades av cellförändringar och tvingades till operation, och ingreppet blev som hon anat smärtsamt.

– Ett ganska litet ingrepp egentligen, men som kändes som värsta grejen. Oerhört jobbigt. Jag mår bra. Öm i kroppen, matt av nervositeten innan. Skönt att ha det gjort, sa Madeleine efter operationen till Hänt.

Och veckor efter det fick hon svar från operationen, och beskedet om att hon inte har cancer, utan att det mesta cellförändringarna är borta.

Orden om sjukdomskampen

Men trots det positiva beskedet finns det andra tunga saker som Madeleine tar sig igenom. Hon lider av endometrios, vilket innebär att vävnad som liknar livmoderslemhinnan växer utanför hennes livmoder, och skapar enorma smärtor i samband med mensen.

En annan sak som jag under dessa veckor blivit varse är min endometrios. Finns det något jag hatar så är det den. I samband med menstruation så vill jag typ krypa ur skinnet. Sjukt jobbiga smärtor som är svåra att hantera”, skriver hon i ett nytt inlägg på sin blogg.

Hon fortsätter att berätta om oron för att hennes döttrar ska få ärva sjukdomen.

Kring midsommar så hade jag en period som var tuff, kunde knappt ta mig ur sängen. Mensvärk från helvetet som gav mig både illamående och yrsel. Önskar verkligen att ingen ska behöva få uppleva detta. (Orolig för mina döttrar, tänk om de får ärva skiten. Tanken har ju slagit mig…)”.

FOTO: Privat, Instagram