LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Madeleine Ilmrud i tårar efter nya beskedet om hälsan

16 apr, 2020 
Madeleine Ilmrud
Elvabarns-mamman Madelene Ilmrud opererades tidigare i år efter att cellförändringar i hennes livmoderhals upptäckts.
Nu berättar Familjen Annorlunda-profilen om beskedet som väckte starka känslor i henne.
”När jag öppnade brevet så kände jag nästan hjärtat slå utanför kroppen”, skriver hon i ett blogginlägg.
Annons
Allt om Madeleine IlmrudBrand logo
Allt om Madeleine Ilmrud

Madeleine Ilmrud, 37, och hennes make Mikael Imlrud, 40, blev kända ansikten för svenska folket då de medverkade i tv-serien Familjen Annorlunda. I somras blev Madeleine mamma för elfte gången, denna gång till en flicka som fick namnet Livia-Leonore.

Sedan sin programmedverkan har tittarna kunnat fortsätta följa elvabarns-mammans liv genom henne blogg. Där har hon tidigare berättar att hon drabbats av cellförändringar och måste opereras. Men vid två tillfällen tvingades tv-profilen att ställa in operationen då hon först själv blev sjuk och gången därpå för att ett av barnen lades in på barnakuten med kikhosta.

Operationen tidigare i år

I slutet på februari var det dags, Madeleine opererades för cellförändringarna och var öppen med hur jobbigt hon tyckte att ingreppet faktiskt var.

– Ett ganska litet ingrepp egentligen, men som kändes som värsta grejen. Oerhört jobbigt. Jag mår bra. Öm i kroppen, matt av nervositeten innan. Skönt att ha det gjort, sa Madeleine efter operationen till Hänt.

Annons

Sedan dess har tv-profilen väntat på att få svar gällande operationen och ständigt oroat sig för ifall hon drabbats av cancer.

”I mitt huvud så spelade jag upp olika scenario, hur jag skulle behöva berätta för barnen att de har en sjuk mamma. Vad jag skulle säga om jag faktiskt inte skulle klara det här. Mamma har cancer och ska dö”, skriver Madeleine i ett inlägg på sin blogg.

Orden efter glädjebeskedet

I det nya inlägget förklarar Madeleine hur den senaste tiden har varit och beskriver oron över vad som skulle stå i brevet som hon har väntat på att få hem. Till slut avslöjar Madeleine att hon nu har fått svar på hur det egentligen ligger till.

”Förra veckan fick jag svar på min operation, eller svar på vad de hittade på vävnadsbiten från min livmordertapp . När jag öppnade brevet så kände jag nästan hjärtat slå utanför kroppen. Usch så nevös jag var. Provet visade förväntade förändringar. De flesta cellförändringar är helt borta i och med behandlingen men efter 6 månader behövs ett nytt cellprov. Då ser man om förändringarna läkt ut eller om det behövs en ny operation”, skriver hon och fortsätter:

”Tack gode gud! Tårarna sprutade. Det var inte cancer! Nu hoppas jag verkligen att provet om 6 månader visar på att allt är borta. Det känns som om jag fått livet tillbaka, det känns verkligen så. En underbar känsla!”

FOTO: Stefan Jerrevång/TT/Instagram

Annons