LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Lyxfällan-Magdalenas stress över sin egna ekonomi: ”Kan verka glamouröst”

24 maj, 2024 
Linn Seipel
magdalena kowalczyk
Kändisskap är inte vägen till en god ekonomi, intygar Lyxfällan-programledaren Magdalena Kowalczyk.
– Jag har en otrygghet i min inkomst, säger hon till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mycket spenderar Lyxfällan-Magdalena Kowalczyk på shopping – ombytta roller med programledarenBrand logo
Så mycket spenderar Lyxfällan-Magdalena Kowalczyk på shopping – ombytta roller med programledaren

Civilekonomen Magdalena Kowalczyk, 45, är vi vana att se i rutan som en av experterna i TV3:s Lyxfällan. Det är dock inte första gången hon medverkar i tv. Under åren 2012-2018 spelade hon nämligen det blonda kraftpaketet Athena, i TV4:s Gladiatorerna. En tid som inte var helt fri från skador...

– Jag har en del skavanker och slitage. Det var ett tufft inspelningsschema, berättar Magdalena för Hänt i en ny intervju. Hon fortsätter:

– Man dras ju med lite muskelbristningar och ärr... Men det är liksom mina krigsskador! Jag bär minnena med ömhet. Jag fick vänner för livet i och med det äventyret.

Lyxfällan-Magdalena Kowalczyk om pengarna: ”Skatteverket tar skitmycket”

I Magdalenas yrkesliv idag är det framförallt hjärnan som får arbeta, menar hon, även om träning är ett stort intresse. Utöver sin programledarroll i Lyxfällan leder hon även formatet Börslunch i EFN, Ekonomikanalen.

Annons

Du måste tjäna en hel del pengar ändå?

– Det beror på om du jämför med en människa som typ pluggar eller kanske jobbar i en verkstad... Då gör jag det! Men om du jämför med en stjärna på något av de stora mediehusen eller i finansbranschen, då gör jag inte det, säger Magdalena och fortsätter:

– Det ska också sägas att jag är egenföretagare. Jag har inte en lön. Jag är ju konsult till TV3 när jag spelar in Lyxfällan. Jag är konsult till EFN när jag spelar in ekonomiprogram. Jag är konsult när jag föreläser. Och det gör ju att jag har en otrygghet i min inkomst.

Att synas på tv, eller ”vara känd”, är inte en garanti på att man har en bra ekonomi, poängterar Magdalena. Något hon genom Lyxfällan blivit varse om är en uppfattning flera människor ändå har.

– Det kan verka väldigt glamoröst att vara konsult och synas i tv och sådär, men Skatteverket tar skitmycket av mina pengar, skrattar Magdalena.

Annons

Sparar mycket pengar på att inte ha barn

Att vara sin egen innebär också ett stort ansvar. För den som är anställd gör företaget mycket å individens vägnar, när det kommer till försäkringar och sparande inför framtiden.

– Jag är också helt själv ansvarig för att betala min pension, och mina försäkringar. Så ja, jag kanske fakturerar mer än vad det står i någons lönekuvert men jag måste ju täcka mitt eget företag.

Men med det sagt lever Magdalena ett gott liv. I sin vardag värdesätter hon att kunna lägga pengar på vin och mat, men känner inget behov av att ”nöjesshoppa”.

– Jag har ju inte råd med allt jag tycker är kul, utan jag prioriterar ju...

– Sedan ska också sägas att jag har ju valt att inte skaffa barn, vilket betyder att jag har bara ansvar för mig själv och de jag vill bjuda på middag. Jag behöver inte lägga pengar på några blöjor eller på att skicka barn på sommarkollo!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons