TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Christofer tog 300 000 kr i lån – i en släktings namn

09 okt, 2018 
AvLotta Gray
Christofer i TV3 Lyxfällan
I veckans Lyxfällan träffar programledaren Frida Boisen Christopher från Malmö. Han har drygt 144 000 i skulder varje månad och Frida är helt chockad.
Annons

Christofer, 29 år, från Malmö lägger varje månad enorma summor på allt från snabbmat och cigaretter till onlinespel och kläder. Och i tisdagen avsnitt av Lyxfällan är skåningen huvudpersonen på grund av sina ekonomiska problem.

Christofer älskar fotboll och festandet går hand i hand med supporterskapet – han gillar att ta en öl med vännerna både innan och efter match.

Problemen började när han som 18-åring inte betalade räkningen för sin studentmössa och hamnade hos Kronofogden, i samma veva började han att ta dyra lån och krediter för att kunna resa och festa, samtidigt tog han de flesta lånen i en släktings namn.

Christofer går back hela 44 200 kronor varje månad vilket är bland det värsta programledaren Frida Boisen från Lyxfällan i Kanal 5 sett.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag blev arbetslös och och var tvungen att ta lite lån och och de lånen kommer ikapp nu så jag betalar ganska mycket i månaden bara för att betala räntor. Och jag har tagit alla lån, 300 000 kronor, i den här släktingens namn, berättar han för Frida.

Annons

Christofer lever varannveckas liv med sin femårige son och har panik varje dag över att kanske förlora vårdnaden om han blir bostadslös. Han får ut cirka 23 000 i månaden och lägger runt 2 000 kronor på krogbesök – varje vecka.

– Det låter som om halva lönen går till krogen?, frågar Frida

När sedan Christofer konfronteras med de exakta summorna blir han helt chockad och knäckt. Bara på beroendekontot, som snus och cigaretter lägger han 12 000 kronor i månaden och han har 28 betalningsanmärkningar.

– Det är 32 400 kronor i månaden som du ska betala i lån, långt mer än vad du har i inkomster per månad, Du har alltså 64 700 kronor i månadskostnad och går back 44 200 kronor. Det värsta är att du inte står själv på alla dessa skulder, utan det är en nära släkting som är drabbad. Det här är det värsta jag sett, säger Frida.

– Jag vill inte leva ett sånt liv, det är ett tung liv, säger Christofer som nu måste börja sälja av både kläder och husgeråd.

– Jag vet faktiskt inte hur vi ska få ihop det här, säger programledaren Magdalena Kowalzyk.

Se Christofers stora oro inför sonen här:

Annons