LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lyxfällan-coachens ilska mot Elias, 24 – slängs ut efter vägran

04 sep, 2018 
Lina Arvidsson
24-åriga Elias slösar bort sina pengar på shopping och fest. När Lyxfällans coach Philip Diabs ska hjälpa Elias att komma till rätta med slöseriet går allt fel – och Elias får lämna mottagningen.
Annons

I kvällens Lyxfällan träffar programledarna Magdalena Kowalzyk och Patrik Wincent 24-åriga Elias från Göteborg. Elias spenderar pengar utan att tänka efter och lägger lönen på ansiktsbehandligar, fest och kläder. Varje månad går Elias back 34 300 kronor varje månad.

I Lyxfällan blir programledarna märkbart irriterade över att de inte tycker att Elias tar sin situation på allvar. Bland annat åkte han på semester till Turkiet bara veckan innan Lyxfällan-inspelningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vänta nu. Du sitter och säger till mig att det börjar bli svettigt med ekonomin, du vet att du har dålig ekonomi. Och så kommer du tillbaka från Turkiet, frågar Magdalena Kowalzyk i programmet.

– Ja, men jag känner att man lever bara en gång, säger Elias.

Lyxfällans programledare Patrik Wincent skickar Elias till coachen Philip Diab för att komma till rätta med Elias slöseri. När Elias kommer till Philip Diabs mottagning tycker Philip att Elias är alltför avstängd och låst för att vara delaktig i samtalet. Elias får komma in ingen och så börjar de om.

Annons

Coachen föreslår att Elias ska sluta festa. Ett sätt kan vara att Elias behöver be om tillstånd från någon annan varje gång han vill festa. Det tycker Elias känns dåligt.

– Fast du vill ju inte festa, säger du. Nu så ska du få hjälp att inte festa och då säger du att det är dåligt, säger Philip Diabs.

– Mm, för det är jag som bestämmer själv, säger Elias.

Det får Philip Diabs att ge upp.

– Vet du, jag kan inte hjälpa dig. För att du vill inte bli hjälpt. Du vill inte göra någon förändring. Du vill ha vägarna öppna för att kunna fortsätta festa och shoppa. Du är inte beredd att göra det som krävs. Så jag tycker att vi stannar här faktiskt, säger coachen Philip Diabs.

– Det tycker jag med, säger Elias och lämnar mottagningen.

Efter samtalet berättar Philip Diabs mer om hur han tänkte när han bad Elias gå därifrån.

– Ibland när man sitter i de här samtalen kan det hända att ens ego tar över, det vill säga att jag vill visa att jag kan hjälpa den här personen. Det som är lätt att glömma bort är att han måste vilja hjälpa sig själv. När jag satt där och kämpade för honom och det visade sig att han vill inte, där någonstans var jag tvungen att tänka, vad är bästa hjälpen för honom just nu? Jo, det är att berätta för honom, du vill inte ha hjälp. Alltså kan jag inte hjälpa dig. Där måste han börja ta ansvar, säger Philip Diabs.

FOTO: TV4

Annons