Lyssnarnas raseri mot radioprofilen efter orden i direktsändning: "Fruktansvärt"

Radioprofilen Ola Lustig ska ha jämfört fulla människor med förståndshandikappade personer och refererat till tv-programmet "I en annan del av Köping". Nu riktar lyssnarna skarp kritik mot programledaren – som ber om ursäkt.

Det var i morgonens radioshow “Vakna med NRJ” som programledaren Ola Lustig, 39, firade tre år utan en droppe alkohol. Men under firandet ska programledaren ha jämfört fulla människor med förståndshandikappade och refererat till tv-programmet “I en annan del av Köping”, som följer personer på ett gruppboende.

Uttalandet har nu skapat stor ilska bland lyssnarna och på radiokanalens Instagram uttrycker många stark kritik mot programledaren.

”Liknelsen med ‘I en annan del av Köping’ vid alkoholintag var mindre smakfull. Du borde be om ursäkt och skämmas”, skriver en lyssnare och får medhåll:

“Men ditt uttalande?? Fruktansvärt! Gör om gör rätt”, skriver en annan.

”Alltså hallå. Utvecklingsstörda efter 12 etc?? Allvarligt? Tänk på att många (bara?) unga lyssnar. Föregå med gott exempel för tusan och uttryck dig inte på det sättet”, skriver en tredje.

“Att jämföra fulla människor med utvecklingsstörda och ‘I en annan del av Köping’ gör mig illamående. Ditt uttalande är väldigt opassande”, skriver en fjärde.

Ola Lustig har i kommentarsfältet också svarat på de upprörda kommentarerna och bett om ursäkt. I flera kommentarer skriver radioprofilen att han ångrar sitt uttalande.

“Jag är hemskt ledsen för detta. Jag är medveten om att detta var mycket opassande och ångrar mig!”, skriver han på Instagram.

Hänt har sökt Ola Lustig och NRJ utan framgång.

Ola Lustig och Linda Lustig med sonen Bosse.

Daniel Paris, Ellen Bergström och Ola Lustig.

Roger Nordin, Sofia Wistam och Ola Lustig på röda mattan. 

Linda Lustig och Ola Lustig.

Tobias Fellenius och Ola Lustig.

LÄS OCKSÅ: Kim Kardashian hånas av fansen efter nakenbilden: ”Herregud”

LÄS OCKSÅ: Systrarna Parneviks pik till kändisarna efter kuppen på Kristallen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!