LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lyssnarnas raseri mot radioprofilen efter orden i direktsändning: "Fruktansvärt"

11 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Radioprofilen Ola Lustig ska ha jämfört fulla människor med förståndshandikappade personer och refererat till tv-programmet "I en annan del av Köping". Nu riktar lyssnarna skarp kritik mot programledaren – som ber om ursäkt.
Annons

Det var i morgonens radioshow “Vakna med NRJ” som programledaren Ola Lustig, 39, firade tre år utan en droppe alkohol. Men under firandet ska programledaren ha jämfört fulla människor med förståndshandikappade och refererat till tv-programmet “I en annan del av Köping”, som följer personer på ett gruppboende.

Uttalandet har nu skapat stor ilska bland lyssnarna och på radiokanalens Instagram uttrycker många stark kritik mot programledaren.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Liknelsen med ‘I en annan del av Köping’ vid alkoholintag var mindre smakfull. Du borde be om ursäkt och skämmas”, skriver en lyssnare och får medhåll:

“Men ditt uttalande?? Fruktansvärt! Gör om gör rätt”, skriver en annan.

”Alltså hallå. Utvecklingsstörda efter 12 etc?? Allvarligt? Tänk på att många (bara?) unga lyssnar. Föregå med gott exempel för tusan och uttryck dig inte på det sättet”, skriver en tredje.

“Att jämföra fulla människor med utvecklingsstörda och ‘I en annan del av Köping’ gör mig illamående. Ditt uttalande är väldigt opassande”, skriver en fjärde.

Annons

Ola Lustig har i kommentarsfältet också svarat på de upprörda kommentarerna och bett om ursäkt. I flera kommentarer skriver radioprofilen att han ångrar sitt uttalande.

“Jag är hemskt ledsen för detta. Jag är medveten om att detta var mycket opassande och ångrar mig!”, skriver han på Instagram.

Hänt har sökt Ola Lustig och NRJ utan framgång.

Foto: IBL

Annons