Lulu Carter tvingades ta farväl av sin älskade Buster: "Vi lät honom stillsamt somna in"

Lulu Carter tvingades ta farväl av sin älskade Buster: "Vi lät honom stillsamt somna in"

Han var Lulu Carters livskamrat i 15 år. Men dvärgschnauzern Busters hjärta var så dåligt att han var tvungen att åka till hundhimlen.

Inredaren Lulu Carter, 54, älskar hundar och hade två hundar, dvärgschnauzern Buster, 15, och blandrasen Jaxson, 5. Hennes gamle trotjänare Buster var en stor personlighet. En av Lulus väninnor brukade till och med beskriva honom som en “hundarnas hund”, en minst sagt vördnadsfull beskrivning av en fyrbent vän.

– Han är döpt efter den gamle skådisen Buster Keaton som var min fars stumfilmsfavorit. Buster Keaton hade en allvarlig uppsyn. Eftersom Buster var så allvarsam passade det bra, berättar Lulu för Hänt.se.

Lulu Carter, Jaxson och Buster

Lulu Carter med Jaxson och Buster. Foto: Privat

Han var en omhändertagande hund som alltid ville rå om dem runt honom, både vovvar och människor. Förutom att han fostrade andra yngre hundar, däribland Jaxson, var han terapihund åt människor som mådde dåligt.

– När folk jag känner mått dåligt har de fått låna Buster. Då har han legat där nära dem, lugnat med sina stora bruna ögon och skänkt tröst, säger Lulu.

Buster ovanför Jaxson

Buster som något yngre. Foto: Privat

Buster var hennes ständige följeslagare. Han följde med Lulu då hon jobbade för “Äntligen hemma” i tv och semestrade med henne på Mallorca. I hundår räknat var han dock på sin ålders höst sedan länge, nästan döv och blind, men trots det oerhört pigg och älskade att springa ut, nosa runt på Gärdet i Stockholm och umgås med andra jyckar.

– Han hade luktsinnet kvar och mådde bra. Jag och veterinären Christina Bonnier som följt Buster sedan han var åtta veckor såg att han trivdes med livet. Sen gick allt fort. Busters hjärta och njurar blev dåliga. Han orkade knappt gå ner på gården. I samråd med Christina gjorde jag mig stark och vi fattade det där hemska beslutet, säger Lulu.

För bara några månader sedan tvingades hennes expojkvän Carl Robert Björkander, 46, låta sin 15-åriga labrador Rostis, en av Busters närmsta vänner, somna in. Carl Robert har även varit Busters husse eftersom han och Lulu genom åren hjälpt varandra med sina respektive hundar. Under helgen åkte Lulu med barn och hundar ut till Carl Roberts landställe vid Skokloster för att på ett fint och värdigt sätt hjälpa Buster upp till hundhimlen:

– Veterinären kom dit och vi lät honom stillsamt somna in. I hundhimlen får Buster träffa Rostis och alla andra gamla hundvänner.

Lulu tycker det är viktigt att man som hundägare tänker på att inte dra ut för mycket på att ta det där svåra beslutet. För hur jobbigt det än är så är det viktigaste av allt att ens älskade hund får ett värdigt slut på livet och slipper plågas i onödan.

Buster

I hundhimlen får Buster träffa alla gamla kompisar som gått bort före han själv. Foto: Privat

Veckan innan hon var tvungen att ta adjö av Buster låg Lulu Carter hemma i lägenheten med honom för att han skulle känna sig trygg, ha sällskap samt må så bra som möjligt trots sina krämpor.

– Vi ligger och håller om varandra under dygnets alla timmar och tar farväl, skrev Lulu Carter på Facebook för en dryg vecka sedan.

Andra läser också:

Hennes egendesignade balklänning tar internet med storm

11 gånger Ikea fick er att vilja göra slut

Här visar LeBron James snoppen i direktsändning – nu kan kanalen få böta

FRÅN FÖRSTASIDAN