TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Louise Olsson åtalas efter bråket i Farmen

25 okt, 2018 
Malin Ljung
Louise Olsson grötbråk Farmen
Storbråket i Farmen mellan Louise Olsson och Siri Savelius får konsekvenser. Nu åtalas Olsson misstänkt för misshandel.
Annons

I början av 2018 blev det stora rubriker när Farmen-deltagaren Louise Olsson, 31, tvingades lämna realityserien efter ett storbråk under inspelningen.

Kamerorna visade hur Louise Olsson slog deltagaren Siri Savelius, 51, i huvudet och kastade gröt på henne, något som fick TV4 att ta beslutet att lämna serien med omedelbar verkan. Händelsen visades i TV4 i början av 2018, men inspelningen skedde redan under sommaren 2017.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är högt i tak på Farmen och det förekommer ofta högljudda diskussioner men fysiskt våld är på inget sätt acceptabelt, berättade Anders Edholm, pressinformatör för Farmen till Hänt då.

Enligt Expressen har bråket nu fått ännu större konsekvenser – Louise Olsson åtalas misstänkt för misshandel. Polisen ska ha varit i kontakt med TV4 och fått ta del av det filmade materialet från bråket, vilket nu är en grund för åtalet. Bland annat ska åtalaren mena att den misstänkta kvinnan “begick gärningen med uppsåt”:

Annons

”NN har tilldelat NN ett slag i huvudet. Det hände den 10 juli 2017 på en gård i Voxtorp, Gnosjö kommun. NN orsakades smärta samt efterföljande värk i huvudet och nacken”,  står det i stämningsansökan.

Siri Savelius ska yrka på ett skadestånd på 20 000 kronor. Beloppet ska avse 10 000 kronor för kränkning och 10 000 kronor för sveda och värd.

I förhör erkänner Louise Olsson slaget och hon godtar strafföreläggandet, men inte ersättningsanspråket. Hon ska själv ha beskrivit hur hon fått ta emot många kränkande ord från Siri, och att hon till slut fick nog efter en “längre tids psykning”.

– Det kokade över helt enkelt, säger Louise Olsson i förhör.

– Ja, det hade väl varit dumt annars. Det är dumt att försöka få det till att bli något annat när det är filmat, säger hon till tidningen.

FOTO: TV4

Annons