Artikeln innehåller reklamlänkar

Louise Hoffsten fick MS efter skilsmässan

Louise Hoffstens svar på Eric Gadds fråga om MS

Eric Gadd är orolig för Louise Hoffstens hälsa i Så mycket bättre. Hon har den kroniska sjukdomen MS, och nu ställer han sig frågande till hur det tuffa inspelningstempot påverkar henne.

Under lördagskvällen är det dags för en av Sveriges största artister att hyllas i TV4:s Så mycket bättre – nämligen Louise Hoffsten, 53.

Musiken har alltid funnits i hennes liv, och själv har hon lyckats skapa en karriär med många succér. Men de senaste 20 åren har inte bara varit en dans på rosor för Louise Hoffsten.  I samband med skilsmässan från exmaken i mitten av 90-talet blev nämligen Louise sjuk.

– Efter skilsmässan där. Det var då jag fick diagnosen, och jag trodde mina symtom berodde på ett brustet hjärta… men det var inte det sa läkaren, de sa att jag hade fått MS då, berättar hon i lördagens Så mycket bättre.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Multipel skleros, MS, är en kronisk neurologisk sjukdom i det centrala nervsystemet. För Louise Hoffstens del innebär det att hon går med käpp för att få hjälp med balansen.

– Jag trodde det var kört för mig när jag var nysjuk som man säger, berättar Louise Hoffsten ärligt för de andra artisterna och fortsätter:

– Då trodde jag att nu är livet kört, men tack vare vår fantastiska sjukdom, ja människorna som jobbar in om vården det är de som är stjärnorna egentligen. Sen, livet går vidare, jag hoppas att folk tar åt sig det, livet går vidare, säger Louise Hoffsten.

Eric Gadd, som även han är med i årets Så mycket bättre i TV4, är djupt berörd av Louise Hoffsten och är orolig för hur hon hanterar det tuffa inspelningstempot.

– Jag är så imponerad av styrkan, att du bränner igenom med din sjukdom. Och att är artist och fortsätter och bara kör, säger han och fortsätter:

– Du får naturligtvis svara om du vill, men hur går det här? För jag tycker själv att det här är, ja, hur är det för dig?, frågar han märkbart påverkad av situationen.

– Det är klart det är en anspänning, det här är egentligen värsta tänkbara. Egentligen, svarar Louise.

– Ja, för jag blir helt slut, säger Eric Gadd ärligt.

Louise Hoffstens upplägg för att underlätta vardagen är att tänka på sig själv som en idrottsman. Hon är noga med att sköta sin hälsa, att äta rätt och att prioritera vad som är viktigast för henne:

– Vad är viktigast liksom? Jo, jag vill fortsätta sjunga och spela. Vad kommer då krävas för att jag ska ha fysiken, och kunna orka. Då är valet lätt, säger hon ärligt.

Så mycket bättre visas i TV4 och TV4 Play på lördag klockan 20.00.

LÄS OCKSÅ: Eric Gadd berättar om kärlekskrisen i Så mycket bättre

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrelli: Så mycket pengar fick jag för Så mycket bättre

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN