Louise Hoffstens kamp – stoppad av sjukdomen: ”Väldigt jobbigt”

14 aug, 2020 
Louise Hoffsten
För drygt 20 år sedan drabbades Louise Hoffsten av den kroniska sjukdomen MS. Nu är det en helt ny sjukdom som satt käpparna i hjulet för henne, och nu skriver artisten om den tuffa tiden.
Annons
Allt om Louise Hoffsten
Allt om Louise Hoffsten

Artisten Louise Hoffsten, 54, är en av alla som drabbats av den pågående coronapandemin. Efter regeringens restriktioner om max 50 personer är hon en av väldigt, väldigt många som stått sysslolös.

Nu har det gått så långt att hon på sin Facebook skriver om de tunga känslorna kring våren, och det är inga små ord hon använder för att beskriva sina känslor.

”Jag är död. Tänk att livet skulle sluta så här? En pandemi som satte stopp för allt det jag levt för. Jag trodde att mitt liv skulle få ett rikt slut men så blev det inte. Det blev ett slut i förnedring”, inleder hon sitt inlägg.

Samtidigt frågar sig Louise Hoffsten om det är gud som tycker att hon inte förvaltat hans gåvor tillräckligt bra.

Är isolerad i sitt hem

”Är det därför du straffar oss nu? Kanske svaret kommer i nästa liv. Kanske jag hinner släppa ett par låtar till. Spela lite munspel i min friggebod”, avslutar hon sitt inlägg med en leende emoji.

Annons

För drygt 20 år sedan fick Louise Hoffsten diagnosen MS, en kronisk sjukdom som gör att hon befinner sig i en riskgrupp. För Aftonbladet berättar hon att det inneburit att hon suttit isolerad för att skydda sig från smitta.

– Det har varit ensamt, jag håller mig borta och isolerad. Men jag är tacksam för att vi har en veranda jag kan sitta på. Hade jag suttit instängd hade jag blivit helt galen, säger hon till tidningen.

Louise Hoffstens säger att hon lyckats hålla sig frisk från coronasmittan, men det är ändå jobbigt och psyket är det som mest tar stryk.

”Jag blir deprimerad”

– Jag blir deprimerad, men det går upp och ner. Det har naturligtvis varit väldigt jobbigt, säger hon.

Helt socialt avskärmad är Louise inte, istället har hon börjat ge digitala munspelslektioner. Och hon har lagt märke till att eleverna inte bara vill lära sig hantera instrumentet.

– Jag märker att de som vill ha lektioner vill prata. Det är härligt, jag är en social jävel och hatar att behöva sitta ensam. Jag klarar inte det. Man saknar också mening med saker och ting just nu, men det här har gett mig en mening. Det här handlar om att försöka överleva, dag för dag, säger hon.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT, Claudio Bresciani/TT

Annons