Louise Hoffsten om TV4:s ändring av Så mycket bättre

Louise Hoffsten om ändringarna i Så mycket bättre för henne och Charlotte Perrelli.

Louise Hoffsten var en av deltagarna i årets omgång av TV4: Så mycket bättre. Nu berättar hon om de förändringar som gjordes i programmet för hennes och gravida kollegan Charlotte Perrellis skull.

Louise Hoffsten, 53, var en av deltagarna i årets omgång av Så mycket bättre i TV4. Där fick hon sina låtar tolkade av bland andra musikkollegorna Christer Sjögren, 68, Charlotte Perrelli, 44, och Eric Gadd, 53.

För Louise Hoffsten blev inspelningen av Så mycket bättre en ansträngande tid. 1996 fick Louise diagnosen MS vilket bland annat gör att hon är trött, kan bli yr och känna sig svag. Hon har lärt sig hantera sin sjukdom, men inspelningen var mycket ansträngande.

I podcasten Värvet berättar sångerskan mer om inspelningen och de långa arbetsdagarna.

– Kortfattat kan jag säga att det är det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Och det roligaste. Det var inte mycket sömn. Det var intensivt. Du måste hela tiden leverera och prestera. Det var otrolig press. Det var skitjobbigt. Men samtidigt var det en så härlig grupp människor att hänga med, säger Louise Hoffsten i Värvet.

Kollegan Charlotte Perrelli hade också en tuff tid under inspelningen av Så mycket bättre. Charlotte var då gravid med sin tredje son Alvin som föddes i höstas. Hon har tidigare drabbats av flera missfall och graviditeten var påfrestande med svåra foglossningssmärtor.

Fick dispans för att vila

I Värvet berättar och Louise Hoffsten att extra hänsyn togs till henne själv och Charlotte Perrelli.

– Det är intensivt arbete från morgon till kväll. Morgon till natt till och med. Så det är väldigt intensivt. Nu fick jag lite extra dispans. De hade gjort om programmet lite. Kanske med tanke på Charlotte som var gravid. Kanske med tanke på mig som har brist på ork. Jag vet inte om det var lite annorlunda upplägg, säger Louise Hoffsten.

Hon fortsätter:

– Jag kunde säga nej när jag inte orkade. Å andra sidan tycker jag det här upplägget är mycket bättre.

LÄS MER: Louise Hoffsten om kampen i Så mycket bättre

LÄS MER: TV4:s besked om Så mycket bättre 2019

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN