LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Louise Hoffstens man lämnade henne för annan kvinna

26 sep, 2023 
AvAlexandra Glahns
Louise Hoffsten
Nu berättar Louise Hoffsten om den svåra skilsmässan på 90-talet när hennes man lämnade henne för en annan.
– Jag dyrkade honom lite för mycket så att säga. Ohälsosamt mycket, säger hon i Hitfabriken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”Brand logo
Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”

Louise Hoffsten, 58, debuterade redan 1987 med ”Genom eld och vatten” men det var med plattan Rhythm & blonde 1993 som hon blev hela Sveriges bluesdrottning.

Privat har hon en tuff livskris bakom sig. Under 1990-talet genomgick hon en svår skilsmässa. Hennes dåvarande man hade träffat en annan kvinna, något som kom som en chock.
– Min man, jag var ju gift då, lämnade mig. Det var fruktansvärt. För mig fanns inte det här med skilsmässa i mitt liv. Att just bli utbytt var det mest förnedrande jag varit med om, det mest smärtsamma jag varit med om, berättade Louise i "Stjärnorna på slottet".

Louise Hoffsten drabbades av MS efter skilsmässan

Parallellt fick hon den obotliga neurologiska sjukdomen MS, multipel skleros.– I samband med det hände det saker i min kropp, min fysik. Jag hade jättesvårt att gå en dag. Det kändes som jag var på en gungande båt. Jag visste inte vad det var. Jag trodde att symptomen berodde på ett brustet hjärta.

Annons

Till Aftonbladet har hon berättat om hur hon mådde när skilsmässan var ett faktum.

– Jag åt inte, jag drack inte, jag var bara i chocktillstånd och mådde väldigt dåligt. Det kan ju sätta i gång i och med att immunförsvaret får sig en törn när man är med om en väldigt svår upplevelse. Men sjukdomen har legat latent hela tiden och hade kommit ändå.

Sorgen efter skilsmässan tog hårdare på Louise än sjukdomsbeskedet.
– Det är märkligt, det är svårt. Man kan inte jämföra smärtor men jag tror, just att bli lämnad, det var nog det värsta. Att bli utbytt.
– Det var bara svart, svart. Bitterhet är ett gift. Och det förtär en till slut, sen kommer en dag då man känner att ”det här går inte längre, det måste ske en förändring”.

Alexander Kronlund utslängd från kändis-krogen: ”Somnade på bardisken”Brand logo
Alexander Kronlund utslängd från kändis-krogen: ”Somnade på bardisken”

När hon gästar podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand kommer de in på ex-mannen då Fredrik spelar Louise låt New Religion från 1993, och ställer frågan: ”Vilken religion vill du bjuda in till här?”

Annons

– Jag bjuder in till kärleksreligionen. Det här var min ex-man, som jag var jättekär i... och ja, den här låten är till honom i stort sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag var lite för... jag dyrkade honom lite för mycket så att säga. Ohälsosamt mycket. Det är inte bra, konstaterar hon.

Samtalet fortsätter i en jämförelse mellan kärlek och religion och hur de båda två faktiskt kan ge upphov till ohälsosamma relationer. Fredrik poängterar att man kan avsäga sig en religion och att Louise på samma sätt mentalt lämnade relationen till sitt ex.

– Ja, jag är avhoppare, konstaterar Louise.

Louise Hoffstens tillsammans med sin nuvarandra make Dan Bratt.

Louise träffade kärleken igen och gifte sig med sin Dan Bratt 2003. Tillsammans har de sonen Adrian som fyller 20 år i höst.

Annons