LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Louise fick ett sår på foten – var nära att dö av en köttätande insekt

24 jun, 2024 
Louise, 58, var ute och skrotade i sin trädgård och ett dygn senare hade foten svullnat upp och hon började må dåligt.
Det visade sig vara en köttätande insekt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljernaBrand logo
Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljerna

Det var i april, tidigare i år, som Louise Fawcett, 58, plötsligt märkte att hennes fot hade svullnat upp och hon började må ganska dåligt. Dagen innan hade hon fixat och donat i sin trädgård utanför hemmet i Chesterfield, och fått ett litet skärsår i foten.

Men vad som hände sedan och vilka konsekvenser det skulle få, hade hon aldrig kunnat ana.

När Louise upptäckte sin svullna fot sökte hon vård och efter några dagar fick hon diagnosen nekrotiserande fasciit. Detta efter man kommit fram till att hon hade blivit biten av en köttätande insekt från sina rabatter.

Annons

– Jag måste ha fått ett litet sår. Jag tror att jag fick det från jorden i trädgården. Mark, min man, har varit den som jobbat med vår trädgård, förklarar Louise för Wales online.

En bild på Louises skadade fot finns längre ner i texten. Känsliga läsare varnas!

Så mår Louise idag: ”Tur i oturen”

Det blev raka vägen in till akuten för Louise och väl på sjukhuset kämpade läkarna med att skära bort insekten genom att ta bort den infekterade vävnaden. Louise blev inlagd i tre dagar på intensiven – något hon dock inte har minne av.

– Jag hade tur i oturen. Otur att få det men tur att få vara vid liv. Jag kan inte fatta att det hände så pass centralt som i Chesterfield, säger hon.

Sju operationer senare, ett hudtransplantat från hennes lår och flera veckor på sjukhus fick Louise äntligen komma hem och lära sig gå igen. Hon misstänker att den köttätande insekten tog sig in i hennes blodomlopp genom det där lilla skärsåret hon fick på foten.

Annons
Louise Fawcett fick in en köttätande insekt i sin fot efter att hon varit i sin trädgård.FOTO: Wales online / Louise Fawcett

FOTO: Wales online / Louise Fawcett, privat

Annons