TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Louise Epstein och Thomas Nordegren ersätter Hamid och Frida i På spåret

19 okt, 2020 
På spåret 2020
Efter att Hamid Zafars medverkan i På spåret strukits kommer två nya avsnitt med två nya deltagare spelas in av de populära frågesportsprogrammet.
Annons
Efter Hamid Zafars uttalande – SVT stoppar På spåret-avsnittenBrand logo
Efter Hamid Zafars uttalande – SVT stoppar På spåret-avsnitten

Förra veckan avslöjade Dagens nyheter att opinionsbildaren Hamid Zafar skrivit antisemitiska och homofobiska kommentarer under pseudonym.

Efter att det kommit fram har han förlorat flera av sina uppdrag, bland annat sin medverkan i SVT:s På spåret. Han skulle egentligen ha tävlat med Frida Boisen men så blir det alltså inte. Istället ska två nya avsnitt med två ersättare spelas in.

De ersätter Hamid Zafar och Frida Boisen

Det här skriver SVT Väst.

– Det har varit en intensiv fredag och helg för att lösa det här. Nu har vi bestämt att återvändarna Thomas Nordegren och Louise Epstein ska komma in och möta de två lag som tävlade mot Hamid Zafar och Frida Boisen, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg, till kanalen.

Frida Boisen då? Hon får också ställa in sin medverkan. Till SVT Väst säger programchefen så här om hennes tankar kring det hela.

– Att det blev så här är ledsamt på många sätt. Men, alla inblandade har varit tillmötesgående och även om det är tråkigt för Frida Boisen så har hon också varit tillmötesgående och förstår läget, säger Christina Hill till SVT.

Annons

Frida Boisen har sagt så här till Aftonbladet om avslöjandet:

– Det här är emot allt jag står för. Jag är i chock hur han kan ha uttryckt sådana fruktansvärda åsikter, så länge. Jag har suttit och gråtit när jag läste det här, det är ofattbart.

Thomas Nordegren och Louise Epstein går in i samma grupp som Sanna Lundell och Plura Jonssons lag och Farah Abadi och Johan Glans.

– De har vänligt nog gått med på att spela om sina matcher så det blir nu att spela in två helt nya program med de här två lagen, säger Christina Hill, till SVT.

Då har På spåret 2020/2021 premiär

Det nya journalistlaget känner varandra väl sedan tidigare, och har bland annat en podcast ihop som heter just Nordegren och Epstein.

De nya avsnitten kommer att spelas in under veckan. SVT har sedan DN:s avslöjande funderat fram och tillbaka på olika lösningar och var ett tag inne på att inte ersätta de två bortplockade programmen.

Annons

– När det stod klart att vi behövde lyfta ut programmen var förstås möjlighet att sända två program färre, men vi ville göra ett seriöst försök att ersätta programmen. Efter ett par dagars hårt jobb från Sredaktionen har vi nu hittat en lösning som känns jättebra, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg, till DN.

Den 29:onde säsongen av På spåret har premiär 27 november på SVT1 och SVT play.

FOTO: Karin Törnblom, Bo Håkansson/TT

Annons