ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta på Lisebergs stora problem inför programmet – vädret kan stoppa

17 jul, 2023 
Simon Lundh
Amanda Rönnell
Lotta på Liseberg
Elisabeth Andreassen tvingades att ställa in sin medverkan i Lotta på Liseberg.
Nu kan andra problem uppstå för programmet.
"Nu håller vi tummarna", skriver Mathilda Walker till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lotta Engbergs galna utmaning i Fångarna på fortetBrand logo
Lotta Engbergs galna utmaning i Fångarna på fortet

Lotta på Liseberg rullar vidare från den stora scenen i Göteborg. Där hon bjuder in artister för att förgylla sommarkvällarna för publiken på plats och framför tv-rutan. Sedan tidigare har programmet stött på problem när Lotta Engbergs kollega och vän Elisabeth "Bettan" Andreassen, 65, tvingats ställa in sin medverkan på grund av röstproblem.

– Tråkigt nog så kommer jag inte sjunga i kväll, jag har tappat rösten och jag kommer inte att kunna sjunga de låtarna vi hade valt ut. Men jag vet att det kommer vara en magisk sommarkväll ändå och jag ser fram emot att möta Lisebergpubliken en annan gång, säger Bettan i ett pressmeddelande.

Dock är det inte bara Elisabeths medverkan som är osäker. Nu har fler problem uppstått för programmet.

Åskoväder kan påverka kvällens Lotta på Liseberg

Under dagen har det åskat i Göteborg och i nöjesparken har åkattraktioner stängts ner på Liseberg. Något som P4 Göteborg har rapporterat om.

Annons

Efter 15 minuter öppnade åkattraktionerna igen, när åskan hade dragit förbi. Under åskovädret träffades en Lisebergstornet av ett blixtnedslag. Något som Anders Andersen, VD på Liseberg säger till GP.

– Vi har en åskledare runt tornet så den riskeras inte att ta skada. Det händer då och då att vi stänger ner för att det börjar blixtra, mycket för att inte riskera strömavbrott i attraktionerna.

Om åskan återkommer under kvällen kan den även påverka sändningen av Lotta på Liseberg.

Utrustningen påverkas av ska och blixtrar

Nu höjs ett varningens finger för hur kvällens program kommer att kunna sändas.

Mathilda Walker, exekutiv producent för Lotta på Liseberg berättar att programmet påverkas av vädret och att de kan bli problem inför kvällens sändning.

”Alla arbetar hårt med förberedelser för att ge oss bästa möjliga förutsättningar men om det åskar och blixtrar kan vi inte använda vår utrustning då säkerheten alltid går först. Nu håller vi tummarna för att det spricker upp”, skriver Mathilda Walker, exekutiv producent för Lotta på Liseberg

Vi får se om det går att genomföra Lotta på Liseberg under kvällen och att utrustningen kommer att fungera under kvällen.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons