Lotta på Lisebergs Curt-Eric Holmquist är död – Lotta Engbergs sorg

Breaking

Curt-Eric Holmquist från programmet Lotta på Liseberg är död efter att ha drabbats av akut myeloisk leukemi, bekräftar familjen för Göteborgs-Posten. Curt-Eric blev 73 år gammal.
– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger Lotta Engberg till GP.
Slå på ljud

Den omtyckta Lotta på Liseberg-profilen Curt-Eric Holmquist har gått bort i cancer. Han drabbades av akut myeloisk leukemi och blev 73 år gammal. Detta bekräftade familjen för Göteborgs-Posten.

Tv-profilen slog igenom i Go’morron Sverige i mitten på 1980-talet och har sedan dess varit en mycket omtyckt tv-profil hos svenska folket. Han var dirigent och kapellmästare, och är välkänd från programmet Lotta på Liseberg tillsammans med vännen och kollegan Lotta Engberg, 58.

TÅRAR Starka reaktioner efter gravida Sannas inslag med Christer Sjögren

Lotta Engbergs sorg efter Curt-Erics bortgång: ”Hjärtat blöder”

Lotta Engberg och Curt-Eric Holmquist var nära kollegor, han har beskrivits som Lottas ”parhäst” i programmet. Men för ett par år sedan slutade Curt-Eric på Lotta på Liseberg, och i en intervju från Aftonbladet år 2014 berättade Lotta att hon alltid sagt att hon ska sluta samtidigt som honom. Men så blev det inte.

– Även om jag hela tiden sagt att den dagen Curt-Eric Holmquist slutar ska jag också göra det, men det är så roligt, så jag kan inte. Men om publiken slutar komma och tittarsiffrorna sjunker så kommer jag att lägga av. Men det är till och med roligare nu än för några år sedan, sa hon då till Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I en intervju med GP berättar Lotta Engberg nu om känslorna kring nära vännens bortgång.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt, säger Lotta Engberg till tidningen följt av:

– Han var intelligent, genommusikalisk, en fantastisk pianist. Han var som en spillevink, det bodde en liten pojke i honom, säger hon.

Lotta sörjer och skickar sina varmaste tankar till familjen.

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter, säger hon.

Curt-Eric Holmquists karriär – slog igenom på 80-talet

Curt-Eric var en välkänd kapellmästare. Han var dirigent i Melodifestivalen hela sex gånger. Utöver det var han kapellmästare vid Eurovision Song Contest år 1985.

I Lotta på Liseberg gjorde han succé med programledaren Lotta och har betytt mycket för nöjesparken Liseberg. När programmet firade 15 år medverkade Lotta i en intervju med GT och beskrev Curt-Eric.

– Han tyckte att Göteborg skulle ha en egen allsång och frågade mig om jag ville leda den. Jag är vansinnigt glad att han frågade mig, för jag var inte så göteborgsk då. Han var väldigt bestämd att han ville hitta en tjej som allsångsledare, sa Lotta Engberg då till GT.

FOTO: Roger Lundsten/TT, TV4

SENASTE NYTT!