LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta på Liseberg: Olyckorna som tittarna inte fick se

06 jul, 2020 
Linnea Lundgren
Lotta på Liseberg
Vädret ställde till det ordentligt för måndagens direktsändning av det populära TV4-programmet Lotta på Liseberg.
Här är olyckorna som tittarna missade!
Annons
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”Brand logo
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Det var under hårda förutsättningar som programledaren Lotta Engberg, 57, ställde sig på Lisebergs stora scen tillsammans med artisterna Drängarna, Hanna Ferm, Anders Lundin, Kayo samt David och Kristina Lindgren för direktsändningen av Lotta på Liseberg.

Redan under repetitionerna piskade regnet in över scenen och många var rädda över att produktionen skulle behöva ställas in.

– Vi har haft två repetitionsdagar som varit hemska med blåst och regn och sådant. Vi har varit tvungna att säkra allting, allt, allt, säger Lotta Engberg i en intervju med Expressen där hon berättar om måndagens sändning.

Det dåliga vädret ledde till att man var tvungen att göra flera ändringar i produktionen. Bland annat var man tvungen att byta ut både programledarens och artisternas scenkläder. Detta för att ingen skulle behöva frysa under den timmeslånga sändningen.

Hanna Ferms olycka

Men trots alla ändringar och en extra säkrad scen lyckades olyckan ändå vara framme. Det var när Hanna Ferm, 19, stod på scenen som hon plötsligt lyckades fastna med sin klack i ett avlopp. För att avhjälpa katastrofen var David Lindgren tvungen att rusa fram för att hindra artisten från att falla handlöst.

Annons

– Hanna verkar olyckligt ha fastnat med skoklacken i en av scenområdets golvbrunnar. Som tur var kunde David Lindgren hjälpa henne att komma loss. Det har aldrig tidigare inträffat, denna golvbrunn blev synlig nu när det inte finns sittplatser inne på scenområdet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Men när Hänt pratar med Hanna om olyckan verkar hon inte ha tagit någon större skada.

– Jag tycker nästan det är roligt när det går fel. Jag är inte så rädd för att skämma ut mig egentligen. Det är kul när det händer något, säger hon.

“Höll på att gå ner i spagat”

Programledaren själv, Lotta Engberg, såg inte själv när olyckan inträffade men märkte att alla började springa för att hjälpa artisten komma loss med foten. Och det var inte den enda incidenten som höll på att sluta riktigt otäckt under kvällen.

I intervjun med Expressen berättar Lotta om hur hon själv höll på att falla handlöst bara några minuter innan Hannas olycka. Det var när hon skulle gå upp på scen som hon plötsligt halkade till utanför kamerornas linser.

– Jag halkade på en skiva som låg där och jag kom i högklackade skor och det var vatten på den, jag höll på att gå ner i spagat och det kan jag inte göra ska jag säga dig, säger Lotta Engberg till tidningen.

FOTO: TT

Annons