Lotta Lundgren och Erik Haags markering mot Martina i SVT

Lotta Lundgren och Erik Haag om Martina Haag

Lotta Lundgren ger nu sina första ord om Martina Haags bok Det är något som inte stämmer.
Ett triangeldrama som många misstänker handlar om Martinas egna skilsmässa från Erik Haag – och hans relation med Lotta.

Erik Haag, 52, och Lotta Lundgren, 48, har gjort fler populära i tv-rutan ihop, men de är inte bara partners framför tv-kamerorna. Även privat är de ett par. De syntes för första gången ihop i Landet Brunsås 2010 och just nu syns de i den nya SVT-serien Rapport från 2050.

När Erik och Lotta först började jobba ihop var Erik gift med författaren Martina Haag. Men efter att Erik och Martina skilt sig 2013, och Lotta även hon gått igenom en skilsmässa, tog kärleksryktena mellan Lotta och Erik fart.

Och nog låg det något i det. Programledarduon fortsatte synas i rutan ihop, samtidigt som de gjorde allt för att hemlighålla sin privata relation.

Efter skilsmässan mellan Martina och Erik Haag släppte hon boken Det är något som inte stämmer, som handlar om en skilsmässa. I romanen upptäcker karaktären Petra att hennes make varit otrogen med en programledarkollega, något många läsare tolkat som en verklighetsbaserad skildring av hennes egna uppbrott.

Lottas första ord om Martinas bok

I det senaste avsnittet av Rapport från 2050 kommenterar Lotta Lundgren för första gången Martina Haags roman.

Jenny och Niklas Strömstedt dyker upp i programmet och medverkar i en skämtsam sekvens där de fyra åker bil ihop. Jenny frågar då hur Erik och Lotta träffades – något som får Lotta att lyfta händerna till ansiktet för att illustrera att hon inte vill ha den här konversationen.

Men det får inte Jenny att sluta vara frågvis.

– Hur kändes det egentligen när den där boken kom ut, som din exfru hade skrivit?

– Det känns privat, svarar en märkbart stressad Lotta.

Varken Lotta eller Erik ger något annat svar, utan hoppar istället ur bilen.

Så lever Lotta Lundgren och Erik Haag

Lotta Lundgren och Erik Haag pratar sällan om sin relation. Däremot öppnade Lotta i höstas upp sig om hur paret lever privat, och hur de får livet med bonusbarn att gå ihop, i podcasten Mina vänner-boken.

–Jag lever ett jättekonstigt dubbelliv där jag varannan vecka, när mina barn går i skolan, bor i Midsommarkransen. Så fort på fredagen när det är klart så åker vi iväg 7-8 mil till en ö i skärgården som heter Mörkö, där Erik bor, säger hon i podcasten. 

Lotta Lundgren har två barn med ex-maken Martin Johansen, och Erik Haag har fyra barn ihop med Martina Haag.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Olle Sporrong/Exp/TT

Senaste nytt