LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT avslöjar: Första gången en duo blir årets julvärdar

04 dec, 2017 
AvHanna Svärd
De senaste veckorna har det spekulerats i vem som kommer tända det traditionella ljuset på självaste julafton. Nu står det klart att det blir både Lotta Lundgren och Erik Haag som leder SVT:s sändning.
Annons

Henrik Dorsin, Gina Dirawi och Sanna Nielsen har varit de senaste årens julvärdar. Och fram till nu har det spekulerats i vem som får hedersuppdraget i år. Många gissade på Leif GW Persson, men under måndagsförmiddagen stod det klart att det för första gången i historien blir en duo – Erik Haag och Lotta Lundgren

– Julvärden är där alldeles oavsett, varje år klockan 15.00 tänds ljuset och julafton kan börja, inledde Lena Glaser programdirektör, SVT:s direktsändning och fortsatte:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– I år kommer det handla mycket om traditioner, och inte minst om mat.

– För det här med att berätta historier på ett spännande och underhållande sätt, det kan vår julvärd eller våra julvärdar, sa hon innan hon kunde avslöja att det blir både Lotta Lundgren och Erik Haag som får julvärds-uppdraget i år.

– Vi jobbar ju ofta tillsammans så för oss känns ju det jättebra, säger Erik Haag i sändningen, varpå programdirektören ställer följdfrågan ”då kanske det är som en vanlig dag på jobbet?”

Annons

– Det här känns inte alls vanligt, säger Lotta Lundgren som dock ser fram emot att få genomföra det prestigefyllda uppdraget tillsammans med sin partner.

– När man såg vilket stort ståhej det blev känns det mysigt att vara två.

Och julvärdarna själva menar att de inte var helt väntat att just de skulle få frågan om att leda SVT:s sändning på julafton.

– Vi skulle säga att vi själva är lite förvånade. För jag tror att vi tänker att det vi håller på är ganska smalt, men det är ju rätt brett, säger Erik Haag.

Men trots förvåningen menar de att just ämnet mat, som de båda ju är specialister på, kan ha varit en av anledningarna till att just de blev valda.

– Vi cirklar ofta kring mat när vi gör saker och ting. Och det är ju något som angår oss allihop, avslutar Lotta Lundgren.

Foto: SVT, IBL

Annons