Lotta Engbergs nya kärleksbesked – 4 år efter skilsmässan

Lotta Engbergs nya kärleksbesked

Lotta Engberg har varit singel i fyra år och vill inte träffa någon ny man. Hon lägger hellre tid på att ta hand om barnen, barnbarnen och hundarna.
Peter Settmans avslöjande om nya kärleken
Slå på ljud

Det har gått fyra år sedan Lotta Engberg, 56, bekräftade att hon och Patrik Ehlersson går skilda vägar. Makarna hade varit tillsammans i 20 år då de gemensamt bestämde sig för att begära ut skilsmässa.

För drygt två år sedan flyttade Lotta Engberg till ett hus i Olofstorp utanför Göteborg, och sedan skilsmässan har hon lagt den största delen av sin fritid på att umgås med familjen.

I en intervju med Expressen i juni 2017 berättade hon:

– Jag träffar mina barn och barnbarn. Mina hundar och mina kamrater.

”Jag är väldigt singel”

Lotta har två vuxna barn och fem barnbarn som är mellan tre och fem år gamla, något som onekligen tar upp en hel del av hennes tid. Kärlekslivet har däremot legat på is efter skilsmässan. Detta bekymrade henne dock inte det minsta i början av sommaren 2017, utan hon konstaterade:

– Jag är alldeles fri som en fågel! Jag är väldigt singel och det är härligt.

Och i en ny intervju med Aftonbladet säger sångerskan och programledaren att hon fortfarande trivs alldeles utmärkt med singellivet och inte alls är särskilt angelägen om att hitta en ny person i sitt liv:

– I går frågade en journalist vad som händer om det skulle komma en prins på en vit hingst och då sa jag att om det händer så lovar jag att jag ska titta. Ni vet hur det är: man har varit tonåring, man har varit kär, man har gift sig och fått barn, kanske skilt sig… man har gjort så många bitar.

Inte intresserad av att skaffa en ny partner

Lotta Engberg kommer också med ett väldigt bestämt kärleksbesked:

– Just nu vill jag inte förändra något i mitt liv, nu är det bra med alla saker, med precis allt. Jag har ingen dröm om att skaffa en ny karl, jag bara njuter. Och det ska man inte behöva stå och försvara.

Det enda som är jobbigt med att vara singel är enligt Lotta en del praktiska detaljer:

– När man lever ihop med en människa blir det ju lite uppdelat vad man gör och sköter hemma. Sen när man blir ensam är det en massa saker som man inte kan… och det är förfärligt frustrerande. Samtidigt diggar jag att försöka lösa problemen, det är jätteskojigt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN